eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

'' Το ΦΟΥΓΑΡΟ ανοίγει στο Ναύπλιο 28 Οκτωβρίου 2012 με μια μεγάλη γιορτή για όλους! ''

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
 Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 από τις 12 το μεσημέρι στο Ναύπλιο, το ΦΟΥΓΑΡΟ ανοίγει επίσημα τις πόρτες του στο κοινό. Με αφορμή την εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας, το ΦΟΥΓΑΡΟ θα φιλοξενήσει ένα ολοήμερο λαϊκό πανηγύρι, με ζωντανή μουσική από τη Νάντια Καραγιάννη και το Μπάμπη Τσέρτο, καθώς και διάφορες εκπλήξεις τόσο στους χώρους του, όσο και στο κέντρο του Ναυπλίου.

Παράλληλα, εντός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ εγκαινιάζεται και.....

........ το Craft Fair #1, μία πολυσυλλεκτική έκθεση με χρηστικά αντικείμενα 56 καλλιτεχνών, που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιστορικό βιομηχανικό χώρο του ΦΟΥΓΑΡΟΥ - ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς στέγαζε κάποτε τις εγκαταστάσεις της κονσερβοποιίας Ανθός. Σήμερα έχει μετατραπεί σε Τόπο Δημιουργίας και Έκφρασης, που περιλαμβάνει Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εκθεσιακούς και Συναυλιακούς Χώρους, Εργαστήριο Τεχνών για μικρούς και μεγάλους, Café, καθώς βέβαια και το ArtShop, κατάστημα που έχει αφήσει το ιδιαίτερο στίγμα του στην πόλη του Ναυπλίου.

Η ανάπλαση του Φουγάρου έγινε σε συνεργασία με τους Ε. Σακελλαρίδου + Μ. Παπανικολάου & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες, με διαχειριστή Μελετών και Κατασκευών τον Πολιτικό Μηχανικό Ηλία Τσουλογιάννη. Συνεργάστηκαν επίσης οι Φανή Τσουλογιάννη και Johnny Seefelder (Αρχιτέκτονες), η dmd team Tεχνική Eταιρία, καθώς και το Γραφείο Ιωάννης Παπαγρηγοράκης & Συνεργάτες, στις πρωτοποριακές μελέτες και εφαρμογές γεωθερμικής ενέργειας.

Πρωτοβουλία της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου, το ΦΟΥΓΑΡΟ έχει σήμερα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο, Διαδραστικό Έργο Τέχνης που απευθύνεται στο νου και τις αισθήσεις. Φιλοδοξεί να γίνει Χώρος Ζωής και ζωντανό Στέκι και με τη δραστηριότητά του να συνδράμει ουσιαστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αργολίδας.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου το ΦΟΥΓΑΡΟ σας περιμένει όλους από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα!