eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

''ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗ 2η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ''



Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η περσινή πρώτη γιορτή ροδιού εδώ στην Ερμιόνη έχει φέτος δυναμική συνέχεια και αναδεικνύεται έτσι σε έναν θεσμό με ευρύτερη αντανάκλαση.
Όλοι ξέρουμε ότι.........
.......... οι αναπτυξιακές δυνατότητες της αργολικής γης είναι τεράστιες. Τα προϊόντα που παράγουμε είναι εξαιρετικής ποιότητας, είτε πρόκειται για τα πορτοκάλια, τις ελιές και τώρα τα ρόδια, είτε για το κρέας, το γάλα και το μέλι. Ο συνδυασμός της εύφορης γης μας με το μεράκι και την εργατικότητα των Αργολιδέων είναι η καλύτερη εγγύηση της ανάπτυξης και της προκοπής.
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια σωστή, συγκροτημένη και οργανωμένη στρατηγική προώθησης των προϊόντων μας στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές, με τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η ξεχωριστή τους ποιότητα και να δημιουργείται η προστιθέμενη αξία για τους παραγωγούς μας. Και μπορούμε ως προς αυτό να είμαστε αισιόδοξοι καθώς, όπως δείχνει και η σημερινή γιορτή, η Αργολίδα αποκτά με σταθερά βήματα την εξωστρέφεια και την σύγχρονη αντίληψη που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει τη θέση που της αρμόζει.
Αυτό που οφείλει η πολιτεία να πράξει, είναι να βοηθά όσο γίνεται αποτελεσματικότερα τις προσπάθειες των παραγωγών – με μια καλά σχεδιασμένη πολιτική για τον πρωτογενή τομέα, με δομές υποστήριξης κοντά στον παραγωγό, με μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Αυτός είναι ένας αγώνας που δίνουμε καθημερινά μαζί και η έκβασή του θα κρίνει πολλά για τον τόπο και την πατρίδα μας.
Εύχομαι το ρόδι, αυτός ο ευλογημένος, υγιεινός και γεμάτος συμβολισμό καρπός να γίνει μια ολοένα και σημαντικότερη πηγή πλούτου για την Ερμιονίδα.