eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

''ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ''

 <<Αυτή η στάση του Δημάρχου και Προέδρου της Β΄θμιας και του Αντιπροέδρου κου Τσαμαδού, ο οποίος διαχειριζόταν το λογαριασμό της Τραπέζης, αφήνουν, εύλογα, ερωτηματικά για την Διαχείριση του Δήμου.>>

Από τον Απρίλιο του 2012 και με επαναλαμβανόμενες αιτήσεις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας κ.κ. Άρης Δημαράκης, μέλος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής και Ιωάννης Αντωνόπουλος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησαν τα στοιχεία για τον απολογισμό της Σχολικής Επιτροπής (ο οποίος μάλιστα ψηφίστηκε από τη Συμπολίτευση) καθότι δεν συνοδευόταν από τα νόμιμα παραστατικά (τιμολόγια, αποδείξεις κ.α). Τα στοιχεία αυτά δεν τους δόθηκαν!
Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής καθώς και ο Αντιπρόεδρος κος Τσαμαδός αρνήθηκαν παρ΄όλες τις επαναλαμβανόμενες αιτήσεις να δώσουν τα στοιχεία και τα παραστατικά (αίτηση 4/4/2012 για αντίγραφα λογαριασμών και πληρωμές, αίτηση 8/5/2012 αρ. πρ. 5217, και την αρ. πρ. 5931/21/5/2012).  Η άρνησή τους αυτή κρατά 6 μήνες.
Μετά από αίτηση των δυο δημοτικών συμβούλων προς την Εισαγγελία Ναυπλίου, την 11/9/2012 (μετά από 5 μήνες άρνησης των κ.κ.  Καμιζή και Τσαμαδού) η Εισαγγελέας Ναυπλίου κα Συμιγιάννη Παναγιώτα έδωσε αυθημερόν(!) εντολή  να παραδοθούν τα στοιχεία στην Αντιπολίτευση.
Παρ΄ όλα αυτά, οι εν λόγω αδιαφορούν και αρνούνται μέχρι σήμερα να.....
....... συμμορφωθούν ακόμη και μετά την Εισαγγελική Εντολή!
Αυτή η στάση του Δημάρχου και Προέδρου της Β΄θμιας και του Αντιπροέδρου κου Τσαμαδού, ο οποίος διαχειριζόταν το λογαριασμό της Τραπέζης, αφήνουν, εύλογα, ερωτηματικά για την Διαχείριση του Δήμου.
Δυστυχώς, το ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ δεν έχει θέση απ΄ ό,τι φαίνεται στην διαχείριση της Δημοτικής Αρχής Ερμιονίδας.
Πέρασαν 20 ημέρες από την Εισαγγελική Παραγγελία και ο Δήμαρχος αδιαφορεί.
Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Σφυρής τους θέτει προ των ευθυνών τους και απαιτεί να παραδοθούν άμεσα τα έγγραφα και τα στοιχεία.
Η ηθική και η νομιμότητα εφαρμόζεται με πράξεις και όχι με λόγια.  Δεν χρειάζονται Εισαγγελικές Παραγγελίες για την εφαρμογή του Νόμου στην Αυτοδιοίκηση.
Ο έλεγχος είναι αναγκαίος και απαιτητός εκ του Νόμου.
Τα σχετικά έγγραφα