eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

''Ακατανόητο όμως και πλήρως κατανοητό υπό άλλην γωνίαν''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Η ύπαρξη του Δήμου μας είναι άρρηκτα δεμένη με τις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν προς όφελος των δημοτών και δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτές.
Όντως βαρύγδουπη η φράση αυτή του κυρίου Λάμπρου.
Ο κατ’ εξοχής δημοκρατικός θεσμός του Δήμου και της Κοινότητας (το παλιό «κοινόν» που λάμπρυναν οι Υδραίοι και Σπετσιώτες και μάλιστα υπό οθωμανικόν ζυγόν) που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις εκλογές που βγάζουν αιρετούς αντιπροσώπους για να κυβερνήσουν τον τόπο, δηλαδή να πάρουν κρίσιμες.....
..... αποφάσεις, κατά τον κύριο Λάμπρου είναι άρρηκτα δεμένος με τις δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες είναι ένα υπαλληλικό στρώμα που εκτελεί σύμφωνα με τους νόμους και δεν κυβερνά, δηλαδή δεν παίρνει κρίσιμες αποφάσεις.
Είναι δε τόσο δεμένη η ύπαρξη (!) του Δήμου μας που δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτές.
Εύγε και τρισεύγε!
Δηλαδή αν καταργηθεί η Πολεοδομία και η Εφορία για παράδειγμα, παύει να υπάρχει και ο Δήμος μας, τουτέστιν καταργείται και αυτός ως άρρηκτα δεμένος και όχι απλά συνδεδεμένος! Πάνε και οι δημοτικές εκλογές, πάνε και οι αιρετοί και τι να τους κάνουμε, αφού δεν θα έχουμε Εφορία και Πολεοδομία;
Μεταξύ των άλλων κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι οι Πολεοδομίες της χώρας ενήργησαν τόσο πολύ υπέρ των απανταχού δημοτών που τα αυθαίρετα της χώρας αγγίζουν τα 2000000 κτίσματα. Η φοροδιαφυγή, φοροκλοπή, η παραοικονομία κ.λ.π. είναι πάνω από το 40% του εθνικού εισοδήματος, προς όφελος των δημοτών προφανώς.
Πέστε μας κι άλλα, πιο λαμπρά και πιο μεγάλα!
Το βέβαιο είναι ότι οι δημόσιες υπηρεσίες που έχουν την έδρα τους συνήθως και κατά παράδοση σε ένα κεφαλοχώρι, προσφέρουν στην οικονομία του δημόσιους μισθούς, νοίκια σπιτιών, κατανάλωση, μαθητές στα σχολεία, πληθυσμό. Είναι η καλύτερη επιχείρηση, γι’ αυτό και δεκαετίες τώρα παλεύουν χωριά και πόλεις για την εγκατάσταση δημοσίως υπηρεσιών, ΤΕΙ, ΑΕΙ, στρατοπέδων, στον οικισμό τους.
Πάντως με αυτήν την έννοια, ούτε το Θερμήσι, ούτε το Καρακάσι, ούτε τα Δίδυμα, ούτε οι Φούρνοι, ούτε η Κοιλάδα, πολύ λίγο η Ερμιόνη, λίγο πάρα πάνω το Πόρτοχέλι, είναι άρρηκτα δεμένα με δημόσιες υπηρεσίες.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος