Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου...
''ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ''
Υλικά:
500γρ σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1 ματσάκι ρόκα
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 φακελάκι μπεσαμέλ
4 κρόκοι αβγού
5 ασπράδια αβγού
300γρ κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο (για τη φόρμα)
Αλεύρι (για τη φόρμα)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το σπανάκι αν είναι
φρέσκο και ξεπλένουμε τα φύλλα του.
Στη συνέχεια κόβουμε τα
φύλλα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε
σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε καλά και
τα ρίχνουμε σε ένα μπόλ.
Καθαρίζουμε
τη ρόκα, την κόβουμε και τη ζεματάμε λίγο
σε βραστό νερό μαζί με τα κρεμμυδάκια.
Τα στραγγίζουμε και τα
προσθέτουμε στο σπανάκι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπόλ τον άνηθο,
το μαϊντανό, το κεφαλοτύρι,
τους κρόκους ελαφρά
χτυπημένους και την μπεσαμέλ.
Ανακατεύουμε καλά το
μίγμα και αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε λίγη λίγη στο μίγμα των λαχανικών, ανακατεύοντας απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για σουφλέ και ρίχνουμε το μίγμα.
Τέλος, τοποθετούμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το σουφλέ στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.