eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος:“Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”

''Δυστυχώς για τον κ. Τόκα δεν έχει καταλάβει ότι το πέρασμά του από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας θα τον χαρακτηρίσει ως Εχθρό των Έργων της Ερμιονίδας.

Οι αναφορές του κ. Τόκα για δήθεν ύβρεις δικές μου προς το πρόσωπό του δεν με αγγίζουν στο ελάχιστο.

Αναδεικνύουν όμως στο έπακρο τον παραλογισμό και το χαμηλό επίπεδο της σημερινής αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας.''

 

 

Ο κ. Τόκας σε νέο δελτίο τύπου που εξέδωσε, δεν απάντησε επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσα εδώ, σχετικά με το θέμα της κατασκευής του Περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου.

Αντιθέτως, προκειμένου να θολώσει τα νερά και να αποκρύψει τον πραγματικό στόχο του, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να κάνουν πίσω οι ιδιώτες δωρητές και να αποσύρουν την χορηγία τους, δεν διστάζει να ξεστομίζει δύο σοβαρότατα ψέματα.

1ο Ψέμα: Στην ερώτησή μου γιατί δεν αντέδρασε ο κ. Τόκας στις 17 Μαΐου 2022, όταν  επισκέφθηκα μαζί με εκπρόσωπο των ιδιωτών δωρητών, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη οπότε εξεδόθη το σχετικό ενημερωτικό δελτίο τύπου εδώ και θυμήθηκε σήμερα να το κάνει, απάντησε ότι δήθεν δεν γνώριζε τι είχε συζητηθεί σε αυτή την συνάντηση και το πληροφορήθηκε τώρα.

Η Αλήθεια είναι ότι το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρει επί λέξει τα εξής: “Στη συνάντηση, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Μαλτέζου, συζητήθηκε η δωρεά μελέτης που αφορά στη νέα χάραξη τμήματος επαρχιακού δρόμου στο Πόρτο Χέλι και η διαδικασία για την αποδοχή της μέσω της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας” και συνοδεύεται από φωτογραφία στην οποία εικονίζεται και ο εκπρόσωπος των ιδιωτών δωρητών, (βλέπετε στο τέλος του κειμένου το δελτίο τύπου με την εν λόγω φωτογραφία).

Άρα για όποιον καταλαβαίνει την ελληνική γλώσσα είναι πασιφανές, ότι συζητήθηκε η Δωρεά της Μελέτης της νέας χάραξης επαρχιακού δρόμου στο Πορτοχέλι, από τους ιδιώτες χορηγούς προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η διαδικασία αποδοχής της εν λόγω δωρεάς από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

2ο Ψέμα: Ισχυρίζεται ότι δήθεν η Νομοθεσία προβλέπει πως στην περίπτωση της κατασκευής του Περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου, εγώ ως Δήμαρχος οφείλω να ενεργώ βάση κάποιας απόφασης ενός συλλογικού οργάνου.

Και για να ενισχύσει αυτόν τον ψευδέστατο ισχυρισμό του, κάνει αναφορά στην μελέτη της κατασκευής  του Κόμβου Κρανιδίου –  Πορτοχελίου, η εκπόνηση της οποίας ανατέθηκε απευθείας από τον Δήμο Ερμιονίδας σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο έναντι συνολικού ποσού 29.990,70€ κατόπιν της υπ’ αριθμ. 55/2015 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας.


Η Αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Ερμιονίδας το έτος 2015, ανέλαβε την εκπόνηση και σύνταξη της μελέτης κατασκευής  του Κόμβου Κρανιδίου –  Πορτοχελίου, το οποίο όμως είναι ένα έργο αποκλειστικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οπότε έπρεπε υποχρεωτικά η απευθείας ανάθεση της μελέτης αυτής να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, εφόσον ο Δήμος Ερμιονίδας την χρηματοδοτούσε.

Εγώ προήδρευσα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση και καταψήφισα την ανάθεση της εν λόγω μελέτης, διότι θα μπορούσε αυτή να συνταχθεί εντελώς δωρεάν από τις καθ’ ύλην αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να ξοδέψει ο Δήμος μας το ποσό των 29.990,70€ για την εκπόνησή της.

Και βέβαια ταυτόχρονα, δήλωσα την συμφωνία μου για την αναγκαιότητα κατασκευής του Κόμβου Κρανιδίου – Πορτοχελίου.

Φυσικά η αναγκαιότητα κατασκευής αυτού του έργου δεν είχε συζητηθεί σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι τότε.

Στην συνέχεια η πορεία του έργου της κατασκευής του Κόμβου Κρανιδίου – Πορτοχελίου ακολούθησε την προβλεπόμενη από την νομοθεσία διαδικασία.

Δηλαδή ο Δήμος Ερμιονίδας παρέλαβε την μελέτη από το ιδιωτικό μελετητικό γραφείο όταν αυτή ολοκληρώθηκε και την παρέδωσε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της έγκρισής της από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Έπειτα οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, προχώρησαν στην έγκριση και την θεώρησή της, κατόπιν τυχόν αναθεωρήσεων.

Οπότε ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας προς δημόσια διαβούλευση, συζήτηση, αποδοχή και έγκριση.

Στην περίπτωση τώρα της κατασκευής του Περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου, το οποίο επαναλαμβάνω είναι ένα έργο αποκλειστικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχουμε δύο διαφορετικές μελέτες.

Την μια εκπονούν οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η άλλη εκπονείται από ιδιωτικό μελετητικό γραφείο, χρηματοδοτούμενη από τους ιδιώτες χορηγούς, οι οποίοι θα την  δωρίσουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Και ερωτώ τον κ. Τόκα για μια φορά ακόμα να μου απαντήσει:

Ποια Νομοθεσία και ποια διάταξη προβλέπουν ότι για τις έως τώρα ενέργειές μου στο θέμα της κατασκευής του Περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου, χρειαζόμουν την έγκριση κάποιου συλλογικού οργάνου του Δήμου Ερμιονίδας;

Δηλαδή για να αιτηθώ από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου την κατασκευή του Περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου, χρειαζόμουν πρώτα την άδεια κάποιου συλλογικού οργάνου;

Για να παραπέμψω τους ιδιώτες δωρητές της μελέτης του εν λόγω έργου, στην καθ’ ύλην αρμόδια για την κατασκευή του Περιφέρεια Πελοποννήσου, χρειαζόμουν πρώτα την άδεια κάποιου συλλογικού οργάνου;

ΟΧΙ βέβαια, σε καμία περίπτωση και η παράλογη άποψη που εκφράζει ο κ. Τόκας στερείται κάθε νομικής βάσης.

Ο κ. Τόκας πρέπει να αντιληφθεί ότι όλοι έχουν καταλάβει πλέον, πως ο μόνος σκοπός του είναι να εμποδίσει κάθε έργο που γίνεται στον Δήμο μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσύρουν οι ιδιώτες χορηγοί την δωρεά τους.

Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν έχει καταλάβει ότι το πέρασμά του από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας θα τον χαρακτηρίσει ως Εχθρό των Έργων της Ερμιονίδας.

Τέλος οι αναφορές του κ. Τόκα για δήθεν ύβρεις δικές μου προς το πρόσωπό του δεν με αγγίζουν στο ελάχιστο.

Αναδεικνύουν όμως στο έπακρο τον παραλογισμό και το χαμηλό επίπεδο της σημερινής αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας.

Όταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και ο κ. Τόκας αναφέρονται στο πρόσωπό μου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «αδύναμος Δήμαρχος» ή «Δήμαρχος σε σύγχυση» ή «ο Δήμαρχος δεν ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας» ή «ο χορός των απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται» κ.λ.π., τότε αυτοί κάνουν μόνο αντιπολιτευτική κριτική και δεν με υβρίζουν.

Όταν όμως εγώ τους απαντώ με επιχειρήματα και χαρακτηρισμούς, τότε δεν κάνω πολιτική κριτική αλλά εκτοξεύω ύβρεις εναντίον τους.

Πραγματικά μεγαλύτερη παραδοξότητα δεν έχω βιώσει μέχρι σήμερα.

Και δράττομαι της ευκαιρίας να ξεκαθαρίσω μια και καλή, ότι όταν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα, οι χαρακτηρισμοί μου αφορούν μόνο την πολιτική τους στάση και σε καμία περίπτωση την προσωπική τους υπόσταση και ηθική ή το επαγγελματικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Διότι πολιτικά όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας, από τις συμπεριφορές μας και τις απόψεις μας.

Έτσι μπορεί μια πολιτική άποψη να χαρακτηριστεί ως φαιδρή, γελοία ή παράλογη, μια πολιτική συμπεριφορά ως ταπεινή και μια πολιτική πράξη ως επικίνδυνη για τον τόπο μας.

Εκτός εάν πιστεύουν οι κύριοι αυτοί που ασκούν αντιπολίτευση, ότι θα αφήνουμε αναπάντητα τα δελτία τύπου που εκδίδουν, τα οποία βρίθουν από ανακρίβειες και διαστρέβλωση της αλήθειας.

Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε την αλήθεια στους Δημότες της Ερμιονίδας με επιχειρήματα και αποδείξεις, όσο και αν η αντιπολίτευση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και επιδεικνύει μια συμπεριφορά που περιγράφεται από την σοφή λαϊκή παροιμία «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

 

Δήμαρχος Ερμιονίδας,

Γιάννης Γεωργόπουλος


Υ.Γ.: Το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 17/05/2022 σχετικά με την κατασκευή του Περιφερειακού Δρόμου Πορτοχελίου: