eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Γιάννης Γεωργόπουλος - Δήμαρχος Ερμιονίδας προς Τάσο Λάμπρου:''Κοίτα ποιος μιλάει!!!''

Γιάννης Γεωργόπουλος - Δήμαρχος Ερμιονίδας προς Τάσο Λάμπρου:
''Κοίτα ποιος έχει το θράσος και μιλάει!!!

Ενοχλείται από τις απευθείας αναθέσεις Ποιος;

Αυτός που διοίκησε τον Δήμο μας από σημαντικές θέσεις ευθύνης (Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.λπ.) επί 12 έτη, περίοδο κατά την οποία συγγενικό του πρόσωπο έλαβε πλήθος απευθείας αναθέσεων είτε από τον Δήμο Ερμιονίδας είτε από τον Δήμο Κρανιδίου, αρκετά μεγάλου συνολικού ποσού.''



Ο κ. Λάμπρου σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, εκφράζει την διαμαρτυρία του για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη των υπηρεσιών της απορρύπανσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ερμιονίδας από χύδην ογκώδη απορρίμματα, συνολικού ύψους 11.600,00€ με ΦΠΑ.

Κοίτα ποιος έχει το θράσος και μιλάει!!!

Ενοχλείται από τις απευθείας αναθέσεις Ποιος;

Αυτός που διοίκησε τον Δήμο μας από σημαντικές θέσεις ευθύνης (Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.λπ.) επί 12 έτη, περίοδο κατά την οποία συγγενικό του πρόσωπο έλαβε πλήθος απευθείας αναθέσεων είτε από τον Δήμο Ερμιονίδας είτε από τον Δήμο Κρανιδίου, αρκετά μεγάλου συνολικού ποσού.

Απευθείας αναθέσεις, τις οποίες το ίδιο άτομο ελάμβανε και κατά την διάρκεια άλλων δημοτικών περιόδων, κατά τις οποίες ο κ. Λάμπρου δεν ήταν στην διοίκηση του Δήμου και βρισκόταν στην Αντιπολίτευση.

Και τον ερωτώ ευθέως, όλες αυτές οι απευθείας αναθέσεις που είναι νόμιμες, είναι και ηθικές;

Διότι αντίστοιχα, δικό μου συγγενικό πρόσωπο, από τότε που ασχολούμαι με τα κοινά του Δήμου μας, ουδέποτε έχει λάβει κάποια απευθείας ανάθεση από τον Δήμο Ερμιονίδας ή από τον Δήμο Κρανιδίου.

Τολμά και μιλά αυτός, ο οποίος στα 12 χρόνια που διοίκησε τον Δήμο μας από σημαντικές θέσεις ευθύνης, κατάφερε να τον μετατρέψει σε ένα απέραντο σκουπιδοστάσιο, με κερασάκι στην τούρτα την χωματερή του Κάμπου Κρανιδίου Κοιλάδας.

Και φαίνεται ότι “ξέχασε” πως κάθε χρόνο, όλα τα προηγούμενα χρόνια, γινόταν σε ιδιώτη αντίστοιχη απευθείας ανάθεση ύψους 24.800,00€ με ΦΠΑ, με τίτλο “Καθαρισμός χώρων που τείνουν να γίνουν χωματερές”. Μάλιστα κάποιες χρονιές γινόταν και επέκταση του ποσού της εν λόγω απευθείας ανάθεσης.

Από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, (ένα εμβληματικό έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής με το οποίο επιλύθηκε οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας), μεταφέρεται καθημερινά λόγω θερινής περιόδου, ένας τεράστιος όγκος σύμμεικτων απορριμμάτων προς το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ στην Τρίπολη και ανακυκλώσιμων προς το ΚΔΑΥ Τρίπολης.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεται εκεί επί καθημερινής βάσης μαζί με τον χειριστή του το JCB του Δήμου Ερμιονίδας, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη μεταφορά όλων των απορριμμάτων στην Τρίπολη.

Οπότε για να γίνεται η καθημερινή απορρύπανση των κοινόχρηστων χώρων από χύδην απορρίμματα, απαιτείται η συνδρομή ιδιώτη ο οποίος διαθέτει το κατάλληλο μηχάνημα έργου.

Η γνωστοποίηση προς τους κατοίκους, τους παραθεριστές, τους φιλοξενούμενους και τους επισκέπτες της περιοχής μας, του κανονισμού καθαριότητας, ο οποίος απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την εναπόθεση μη οικιακών απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, έχει γίνει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Υπάρχει παντού η προβλεπόμενη σήμανση με τις απαγορεύσεις, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγαίνουν και σχετικές ανακοινώσεις από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Επίσης η Υπηρεσία και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας έχουν κατ’ επανάληψη δημοσιοποιήσει δύο τηλέφωνα επικοινωνίας με τους Δημότες, στα οποία μπορεί να καλέσει ο κάθε κάτοικος και να κλείσει ραντεβού προκειμένου να έρθει στον χώρο του αυτοκίνητο  του Δήμου Ερμιονίδας για να παραλάβει οποιοδήποτε ογκώδες αντικείμενο.

Προς ενημέρωση των δημοτών επαναλαμβάνω για μια φορά ακόμα αυτά τα τηλέφωνα: 2754022477 και 6936724747.

Τέλος, στις περιπτώσεις των διαπιστωμένων παραβάσεων, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό καθαριότητας πρόστιμα.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας διαθέτει έναν καταστροφέα χόρτων και μικρών κλαδιών, αλλά όπως είναι κατανοητό, αυτός δεν μπορεί να καταστρέψει τα οικοδομικά υλικά, τα έπιπλα, τα παπλώματα ή τα μεγάλα κλαριά.

Έτσι για πρώτη φορά στα χρονικά, ανατέθηκε σε αδειοδοτημένο ιδιώτη η διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων (οικοδομικά υλικά, έπιπλα, παπλώματα, κλαδέματα κ.λπ.) τα οποία εναποτίθενται χύδην εκτός των κάδων απορριμμάτων και πλέον ο Δήμος Ερμιονίδας κάνει κατά 100% νόμιμη διαχείριση απορριμμάτων.

Και ερωτώ τον κ. Λάμπρου, τα προηγούμενα χρόνια, δώδεκα εκ των οποίων διοικούσε τον Δήμο Ερμιονίδας, που πήγαιναν τα ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονταν χύδην εναποτιθέμενα εκτός των κάδων απορριμμάτων;

Που και με ποιόν τρόπο γινόταν η διαχείρισή τους; Υπήρχε κάποια νομιμότητα σε αυτήν την διαχείριση;

Φυσικά και όχι.

Σήμερα που διανύουμε το καλοκαίρι του 2022, ο Δήμος μας είναι πεντακάθαρος παρόλο τον τεράστιο όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων.

Όπως επίσης ήταν πεντακάθαρος τα καλοκαίρια του 2020 και του 2021.

Και όλα αυτά χάρη στους εργαζομένους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, τους οποίους για μια ακόμα φορά, εγώ και οι συνεργάτες μου, τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Σε αντίθεση βέβαια με τα προηγούμενα εφιαλτικά καλοκαίρια, αλλά και χειμώνες, από το 2011 έως το 2019, όταν η πανέμορφη Ερμιονίδα μας ήταν μια απέραντη χωματερή.

Ίσως αυτά τα εφιαλτικά χρόνια νοσταλγεί ο κ. Λάμπρου, όταν αναφέρεται με πλήθος από αναλήθειες στους εργαζομένους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος μας διαθέτει μια πολύ οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν και αμείβονται σύμφωνα με τον Νόμο.

Τηρείται ευλαβικά η συλλογική σύμβαση εργασίας και εφαρμόζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το ημερήσιο και εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας των 5 ωρών και των 6 ημερών.

Δίνονται οι δίκαιες υπερωρίες και οι εργαζόμενοι τηρούν τις υποχρεώσεις τους και απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα τους.

Καλό είναι λοιπόν ο κ. Λάμπρου, πριν αναφέρει οτιδήποτε για τις απευθείας αναθέσεις και την καθαριότητα της Ερμιονίδας, να ρίχνει μια ματιά στο αυτοδιοίκητο παρελθόν του, διότι όπως λέει μια σοφή λαϊκή παροιμία “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.”

Ο Δήμαρχος,

Γιάννης Γεωργόπουλος