eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:''ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ''

 

       Αγαπητοί συνδημότες,

Με παρέμβαση της κ. Κλειώ Ζαφειράτου, υπεύθυνης του τμήματος  Δ/κού-Οικονομικού Νομού Αργολίδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/νήσου, υποχρεώθηκε τελικά η διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ να αποδεχτεί το αίτημά μας,  το οποίο είχαμε υποβάλει ως Συντονιστική Επιτροπή της Αντιπολίτευσης για να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις  ύδρευσης και αποχέτευσης της  Δημοτικής Επιχείρησης, με σκοπό να διαπιστώσουμε από κοντά την  υφιστάμενη κατάσταση.

Αυτό βέβαια έγινε αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κ. Ζαφειράτου, στην οποία εκφράσαμε τις έντονες διαμαρτυρίες μας,  μετά την  αρνητική απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΕΡ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και έχοντας μαζί μας τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ κ. Ανάργυρο Λάμπη, αρχίσαμε τις επισκέψεις, ξεκινώντας στις 29 Ιουνίου 2022 από τη δεξαμενή της Ερμιόνης και το αντλιοστάσιο στου Ιπποκράτη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


-Η κατάσταση του χώρου και των εγκαταστάσεων είναι άσχημη.

-Δεν υπάρχει πόρτα εισόδου και η πρόσβαση στη δεξαμενή είναι αφύλακτη και  ελεύθερη στον καθένα.

-Υπάρχουν σκουπίδια και ακαταστασία εντός του μηχανοστασίου.

- Μεγάλη επικινδυνότητα για το προσωπικό αφού δεν υπάρχει σκάλα για πρόσβαση στο πάνω μέρος της δεξαμενής και οι εργαζόμενοι σκαρφαλώνουν σε σκουριασμένες μπετόβεργες.

- Υπάρχει ανοικτή σωλήνα υπερχείλισης του νερού αφύλακτη και  χωρίς σίτα με κίνδυνο να μπούν μέσα στην δεξαμενή πουλιά, ποντίκια, φίδια κλπ

- Οι σωλήνες ύδρευσης που ξεκινάνε από τη δεξαμενή προς το κεντρικό δίκτυο της Ερμιόνης είναι  εξωτερικός και εκτεθειμένος στον ήλιο,  ενώ θα  έπρεπε να είναι υπόγειος.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

­- Απαιτείται αλλαγή του δοχείου με το χλώριο το οποίο είναι διάφανου χρώματος  και εκτεθειμένο στο φως, δημιουργώντας συνθήκες αλλοίωσης της σύστασής του με πιθανά επικίνδυνα αποτελέσματα, ενώ  υπήρχε ελάχιστη  ποσότητα χλωρίου.

-Ο ρυθμιστής πίεσης είναι εκτεθειμένος και αφύλακτος

Την επόμενη ημέρα, στις 30 Ιουνίου 2022, επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις στην δεξαμενή της Αγίας Άννας στο Κρανίδι, καθώς και  το αντλιοστάσιο που βρίσκεται σε χώρο πίσω από το κτίριο της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

- Η κατάσταση του χώρου και των εγκαταστάσεων είναι άσχημη.

-  Αντί για μεταλλικό καπάκι στον ηλεκτρολογικό πίνακα  υπάρχει αυτοσχέδια κατασκευή από φελιζόλ στηριγμένη με πέτρες.

- Ο ηλεκτρολογικός πίνακας είναι σκουριασμένος και υπάρχει μεγάλη προχειρότητα.

- Το κολεκτέρ διανομής νερού από  Αγία Άννα προς Κοιλάδα και Πορτοχέλι είναι γεμάτο κλαριά και δέντρα με κίνδυνο πυρκαγιάς και κατ΄επέκταση  καταστροφής του.  Κίνδυνος από τις ρίζες και για την δεξαμενή.

- Το ένα καπάκι της δεξαμενής ήταν χωρίς λουκέτο.

- Ο χώρος γύρω από την παλιά δεξαμενή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς από την ξερή και παρατημένη καύσιμη ύλη από τα δέντρα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

- Το αντλιοστάσιο είναι αφύλακτο από την ανατολική πλευρά, δίπλα στον δρόμο. 

- Λουριά κίνησης στις πομώνες χωρίς προστατευτικό κάλυμμα. Ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι μεγάλος και απαιτείται άμεση παρέμβαση.

- Στην έδραση της πομώνας υπάρχει ανοικτή τρύπα και μπορεί να μπουν  μέσα φίδια ποντίκια, κατσαρίδες.

-Γύρω από το αντλιοστάσιο υπάρχει έντονη βλάστηση και απαιτείται καθάρισμα.

 Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας σε όλες τις  υπόλοιπες γεωτρήσεις, δεξαμενές, αντλιοστάσια και τους βιολογικούς της ΔΕΥΑΕΡ και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την πλήρη εικόνα.

Σε τακτά διαστήματα  θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά σχετικά με τις παρατηρήσεις και διαπιστώσεις μας ανά Κοινότητα, ώστε να γνωρίζετε την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΕΡ.









Η  Συντονιστική Επιτροπή της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

      Λάμπρου Αναστάσιος       Τόκας Αναστάσιος          Αποστόλου Παναγιώτης