eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Γιάννης Μαργέτας:''ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ''

 Η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ερμιονίδας, όπως αναφέρει σε σχετικό VIDEO ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε- Ο.Τ.Α,  προσπάθησε να απαγορεύσει την είσοδο στο χώρο των εργαζομένων, τόσο του ιδίου όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου Αργολίδας, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να συνομιλήσουν μαζί τους και μάλιστα κατά τη λήξη του ωραρίου τους, καλώντας προς τούτο την Αστυνομία.


Όπως ήταν αναμενόμενο, η Αστυνομία επέτρεψε την είσοδο και η συνομιλία με τους εργαζόμενους πραγματοποιήθηκε.


Να υπενθυμίσουμε στη δημοτική αρχή ότι:


Ο όρος συνδικαλιστική ελευθερία αναγράφεται στο σύνταγμα του 1975. Το άρθρο 23 παρ. 1 ορίζει: «Το κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα προς διασφάλισιν της συνδικαλιατικής ελευθερίας και την ακώλυτον άσκησιν των συναφών προς ταύτην δικαιωμάτων κατά πάσης προσβολής τούτων εντός των ορίων του νόμου».


Μέρος του δικαίου της χώρας μας με αυξημένη τυπική ισχύ (Α παρ 69) αποτελεί και η 87η διεθνής σύμβαση εργασίας (κυρώθηκε με τον ν 4204/1961) η οποία έχει ρητά αντικείμενο τη συνδικαλιστική ελευθερία.


Στη συνδικαλιστική ελευθερία αναφέρεται επίσης και η 98η Διεθνής Σύμβαση Εργασίας (κυρώθηκε με το ν.δ 4205/1961).


Επιπλέον, στο άρθρο 23 παρ 2 του συντάγματος ασφαλίζεται χωριστά και ειδικά η συνδικαλιστική ελευθερία ως μορφή κοινωνικής οργανώσεως και δικαίωμα κοινωνικής δράσεως.


Έχει  λόγους η Δημοτική Αρχή, ώστε  να μη συμβάλει στην απρόσκοπτη και ελεύθερη δράση του συνδικαλισμού;


Σχετικά με  τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας:


Άμεσα να εξορθολογήσει το ωράριο και τις ημέρες εργασίας, εναρμονισμένη απολύτως με στους σχετικούς νόμους.


Να λάβει άμεσα όλα τα μέτρα και με απόλυτη επιμέλεια, που έχουν σχέση με τη υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία, αφού η επίτευξη ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό κοινωνικοοικονομικής ευημερίας και προόδου σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία.


Κρανίδι 15 Ιουλίου 2022.


Γιάννης Μαργέτας.