eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Συντονιστική Επιτροπή της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας:''ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ''

Συντονιστική Επιτροπή της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας:
''ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ''
 

        Αγαπητοί συνδημότες,

 Μετά τo Δελτίο Τύπου  σχετικά με την κατάσταση στις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΕΡ, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής  Πορτοχελίου επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημέρωσαν για την άσχημη κατάσταση του χώρου της δεξαμενής νερού από την οποία υδρεύεται η πόλη.

Αμέσως επισκεφτήκαμε εξωτερικά το χώρο της δεξαμενής και διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση εκεί είναι επιεικώς απαράδεκτη. Η έντονη βλάστηση έχει σχεδόν καλύψει τα πάντα και τα ξερά χόρτα δημιουργούν συνθήκες ιδιαίτερα επικίνδυνες για πυρκαγιά και κατά συνέπεια καταστροφής της δεξαμενής.


Το ζήτημα είναι ότι το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ στη συνεδρίαση της 20 Ιουνίου 2022 ψήφισε την ανάθεση της εργασίας για την αποψίλωση των εγκαταστάσεων ύδρευσης, αλλά πέρασαν σχεδόν 20 ημέρες από τότε. Απαιτείται κινητοποίηση και άμεση παρέμβαση ιδιαίτερα τώρα που ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλος.  Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους έκανε την αποψίλωση ή υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Με τις έως τώρα διαπιστώσεις μας  κατανοούμε πλήρως  την  αρνητική στάση  της  Δημοτικής Αρχής και του Πρόεδρου της ΔΕΥΑΕΡ,  να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις  ύδρευσης και αποχέτευσης της  Δημοτικής Επιχείρησης, αφού δεν ήθελαν να δούμε από κοντά την  υφιστάμενη κατάσταση που δυστυχώς βρίσκονται σήμερα.

 Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας σε όλες τις  υπόλοιπες γεωτρήσεις, δεξαμενές, αντλιοστάσια και τους βιολογικούς της ΔΕΥΑΕΡ και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την πλήρη εικόνα.

Σε τακτά διαστήματα  θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά σχετικά με τις παρατηρήσεις και διαπιστώσεις μας ανά Κοινότητα, ώστε να γνωρίζετε την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΕΡ.










Η  Συντονιστική Επιτροπή της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Λάμπρου Αναστάσιος       Τόκας Αναστάσιος          Αποστόλου Παναγιώτης