eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:''Εδώ είναι το Ηρώον των πεσόντων, δεν είναι η ιδιωτική του επιχείρηση του κυρίου Ιωσήφ Γανώση.''

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:
''Δεν είναι τιμητικό για έναν Πρόεδρο Κοινότητας, το Υπουργείο Εσωτερικών να απορρίπτει απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και  βάση του εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος να υποχρεώνεται και να αφαιρεί αυτά τα σήματα από το Ηρώο και μετά να έρχεται ο Πρόεδρος της Κοινότητας αυθαίρετα και να τα επανατοποθετεί ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ.''


Αγαπητοί συνδημότες,

Όλοι μας πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους του Κράτους γιατί σε αντίθετη περίπτωση πέφτει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Περισσότερο σεβασμό στους νόμους πρέπει να δείχνουν τα δημόσια πρόσωπα, αιρετά που υπηρετούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και πρώτα από όλα να σέβονται και να τηρούν τους νόμους.

Ο Δήμος Ερμιόνης το 1998 κατασκεύασε αυτήν την πλατεία γύρω από το Ηρώον.

Η πλατεία αυτή ήταν ελεύθερη από ταμπέλες, από ιστούς και από σήματα. Μόνο ο ιστός που κυματίζει η γαλανόλευκη τοποθετήθηκε τότε επάνω στην πλατεία. Βλέπε φωτογραφία του 1999.





Όλοι οι Πρόεδροι της Ερμιόνης που θήτευσαν στον Καλλικρατικό Δήμο σεβάστηκαν και τήρησαν την παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010, τ.Α).



Ο κ. Γιάννης Κρητσωτάκης, ο αείμνηστος Χρήστος Δάγκλης , ο κ. Παναγιώτης Μέξης και ο κ. Γιώργος Στεργίου δεν τοποθέτησαν άλλα σήματα πάνω στην πλατεία. 
Συντηρούσαν μόνο τον ιστό της σημαίας μας.

Αυτός που καταστρατήγησε τον νόμο «Καλλικράτης» είναι ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης κ. Ιωσήφ Γανώσης.

Τον λόγο που έπραξε αυτήν την παρανομία λέτε να τον γνωρίζει μόνο αυτός;;;;;

Ενδεχομένως να γνωρίζει... και αυτός που ασχολείται με θέματα της τοπικής ιστορίας της Ερμιόνης και να συμβούλεψε τον Πρόεδρο να τοποθετήσει αυτά τα σήματα στην πλατεία του Ηρώου.

Επιτέλους αυτός ο κ. Ιωσήφ Γανώσης ας κινηθεί σαν Πρόεδρος Κοινότητας σοβαρά, υπεύθυνα και ΝΟΜΙΜΑ. 
Καλά δεν έβαλε μυαλό ύστερα από τον έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας που διαπίστωσε την παράτυπη πράξη του στο Κοινοτικό Γραφείο του Προέδρου;;;

Τον συμβουλεύω λόγω της πολύχρονης πείρας μου απο τη θέση του Δημάρχου να ζητήσει ο Πρόεδρος από αυτόν που ασχολείται με την τοπική ιστορία της Ερμιόνης όλα εκείνα τα ιστορικά στοιχεία για τα σήματα της Ερμιόνης και να τα διαβιβάσει στον Δήμο Ερμιονίδας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας λόγω αρμοδιότητας να τα υποβάλει όπως ορίζει η παρ. 2 του αρθ. 5 του Ν. 3852/2010 στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να συνεκτιμήσει εάν αυτά τα ιστορικά στοιχεία είναι έγκυρα ή μη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ δεν μπορεί να κάνει αυτήν την εκτίμηση παρά μόνο το αρμόδιο Συμβούλιο Τοπωνυμιών.

Έτσι ως Πρόεδρος Ερμιόνης θα έχει τηρήσει το γράμμα του νόμου. 
Δεν είναι τιμητικό για έναν Πρόεδρο Κοινότητας, το Υπουργείο Εσωτερικών να απορρίπτει απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και  βάση του εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος να υποχρεώνεται και να αφαιρεί αυτά τα σήματα από το Ηρώο και μετά να έρχεται ο Πρόεδρος της Κοινότητας αυθαίρετα και να τα επανατοποθετεί ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ.

Το Συμβούλιο Τοπωνυμιών αποτελείται από διακεκριμένα μέλη που είναι καθηγητές πανεπιστημίων, ιστορικοί, νομικοί κλπ.

Μόνο το Συμβούλιο Τοπωνυμιών θα εγκρίνει την τοποθέτηση αυτών των σημάτων ή όχι, τα οποία τοποθέτησε παράνομα ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης στην πλατεία του Ηρώου καταστρατηγώντας τον Καλλικρατικό νόμο.

Ας αφήσει ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης αυτά τα «τσάπια» και να βαδίσει ΝΟΜΙΜΑ. 
Επιτέλους να καταλάβει ότι αυθαιρεσίες δεν τιμούν τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
Εδώ είναι το Ηρώον των πεσόντων, δεν είναι η ιδιωτική του επιχείρηση.

Ίδωμεν,

Ανάργυρος Λεμπέσης

Δήμαρχος 
του τέως Δήμου Ερμιόνης