eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

''ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΑΣΟ ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΙΔΥΜΩΝ ''

  ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Στην σημερινή ( 12-02-2013 ) συνάντηση - διάβημα του Δήμαρχου Δημήτρη  Καμιζή,  μελών του  Δημοτικού  Συμβουλίου  και  ολίγων δημοτών,  που πραγματοποιήθηκε  σύμφωνα  με την χθεσινοβραδινή απόφαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου,  υποβλήθηκε  το   επιτακτικό αίτημα προς τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Τάσο  Χειβιδόπουλο, για  άμεση απομάκρυνση των  δεμάτων  και  των  χύδην  απορριμμάτων,  που  έχουν συσσωρευτεί  και  υπερκορέσει  την υπερχωματερή  Σταυρού Διδύμων. Στη  συνάντηση  παρέστη και ο  Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, κ.  Δημήτρης Κοδέλας.
Από  τον  Δήμαρχο  και  όσους  πήραν  το  λόγο,  τονίστηκε  ιδιαίτερα  η............... αναγκαιότητα  για την  άμεση  άρση των επικίνδυνων καταστάσεων και των  σοβαρών,  για  την δημόσια  υγεία  και  το  περιβάλλον  κινδύνων, που  έχουν  δημιουργηθεί  στην  Ερμιονίδα  και  στους  κατοίκους  της.
Αυτό  αναγνωρίστηκε  και  από  τον  κ.  Χειβιδόπουλο,  ο οποίος δήλωσε ότι πράγματι   η απομάκρυνση των δεμάτων είναι  αρμοδιότητα και ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας, σύμφωνα με τον ΠΕ.Σ.Δ.Α, που είχε γίνει το 2010, χωρίς η παρούσα Περιφερειακή Αρχή να έχει  ευθύνη για τον ΠΕ.Σ.Δ.Α που τότε καταρτίστηκε. Ο κ. Χειβιδόπουλος  αναγνώρισε την σοβαρότητα του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί,  μετά την τελευταία περίπτωση της πυρκαγιάς με αυτανάφλεξη.
Απαντώντας στο αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας, αύριο 13-02-2013 θα δοθεί  λύση, έστω και  προσωρινή, μετά από συνεργασία και λήψη απόφασης για άμεση εκτέλεση, που θα γίνει μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και εκπροσώπων των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή.
Δυστυχώς, ούτε και αύριο δεν θα είναι δυνατή η περισυλλογή των απορριμμάτων, διότι δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσης.
Σε περίπτωση που μετά την αυριανή συνεργασία, δεν υπάρξει άμεση λύση, έστω και προσωρινού χαρακτήρα, σύμφωνα με την χθεσινοβραδινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ακολουθήσουν δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. 

Σταύρος Κούστας
Γιάννης Τσαμαδός 
Αντιδήμαρχοι