eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.comΣάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ :
 Κάποιοι «κονομάνε» από αυτή την κατάσταση.
 
Η αποφυγή και απόκρυψη των ευθυνών που βαρύνουν το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφέρεια οδήγησαν τον Αντιπεριφερειάρχη  κ Χειβιδόπουλο καθ’υπόδειξη του Δημάρχου κ Καμιζή να αποκλείσουν  πριν ακόμα ξεκινήσει η σύσκεψη  για την κατάσταση στα Δίδυμα και την εύρεση λύσης

 


Ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη   κ Χειβιδόπουλο για την σύσκεψη παρουσία φορέων και εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και άλλων Υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Τεχνικές Υπηρεσίες και εκπροσώπων και φορέων του Δήμου Ερμιονίδας παρέστη στη σύσκεψη περιμένοντας τον ερχομό του Δημάρχου κ Καμιζή και των άλλων εκπροσώπων. Μαζί του ήταν και ο κ Σταύρος Γεωργίου εκπρόσωπος της ομάδας  πολιτών Διδύμων – Φούρνων.


Απευθυνόμενος  στον  Αντιπεριφερειάρχη   κ Χειβιδόπουλο ο κ Σφυρής είπε ότι.........είναι μεγάλη ευκαιρία σήμερα να καθοριστούν οι αρμοδιότητες και συνεπώς οι ευθύνες του κάθε εμπλεκόμενου γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει δέσμευση χρονοδιάγραμμα και συνεπώς λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπήρχε και ακόμα χειρότερα μετά την πυρκαγιά στην χωματερή των Διδύμων. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι με το να ρίχνει το μπαλάκι ο ένας στο άλλον.


Με την είσοδο του Δημάρχου κ Καμιζή, των Αντιδημάρχων κ Κούστα, κ Τσαμαδού και του Προέδρου των Διδύμων κ Σερέτη  στο γραφείο του κ Αντιπεριφερειάρχη ο κ Καμιζής απαίτησε να μην παρευρίσκεται ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  κ Σφυρής ρώτησε μάλιστα εάν είχε προσκληθεί και απευθυνόμενος είπε :  

η αποστολή σας ήταν μέχρι εχθές τι δουλεία έχετε σήμερα:


Σημειώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει προχθές να 

προβεί στην κατάληψη του γραφείου του  κ Αντιπεριφερειάρχη  και να αναρτήσει πανώ  με το σύνθημα << ΠΥΡΚΑΛ>>


Για λόγους και μόνο ευθιξίας και αγωγής που δυστυχώς δεν χαρακτήριζε  τους παρευρισκομένους  και επειδή ο κυρίαρχος λόγος ήταν η λύση του προβλήματος ο κ Σφυρής έδωσε τόπο στην οργή και αποχώρησε δηλώνοντας στο Δημοσιογράφο της Ενημέρωσης Πελοποννήσου κ Πρώιμο που βρισκόταν στο χώρο αναμονής τα εξής :           

  « Κατ' αρχάς η αυθαιρεσία εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια όλα συνέβησαν καθ’ υπόδειξη του κ. Καμιζή, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Χειβιδόπουλο υποστήριξε, πως «ο κ. Σφυρής δεν έχει καμία δουλειά εδώ μέσα και δεν θα πρέπει να παρίσταται». Εγώ είχα προηγηθεί του Δημάρχου στο γραφείο  του Αντιπεριφερειάρχη και είχα αρχίσει να συζητώ με τον κ. Χειβιδόπουλο.


Υποστήριξα, πως  είναι μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα εδώ μέσα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Αποδείχτηκε πως αυτή η τοποθέτηση, δεν άρεσε σε κανέναν γιατί, κανείς δεν θέλει να αναλάβει καμία ευθύνη.  Μάλλον, έχουν να συζητήσουν «μυστικά θέματα»τα οποία δεν θέλουν να φανούν στον κόσμο.

Εδώ γίνονται πολλά… Τα κάνουν «πλακάκια» μεταξύ τους, κοροϊδεύουν τον κόσμο και είναι ξεκάθαρο, πως δεν  υπάρχει πολιτική βούληση.

Η σημερινή κατάσταση στον ΧΑΔΑ των Διδύμων, έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο με την ανοχή της Περιφέρειας. Με την ανοχή του ΦΟΔΣΑ. Δεν θα έπρεπε να ρίχνουν σκουπίδια χύδην, στον χώρο του δεματοποιητή που είναι αποκλειστικά για την αποθήκευση. Θα πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία. Δεν είναι δυνατόν  να έρχεται ο κ. Καμιζής –ποιος είναι στην τελική ο κ. Καμιζής, ο οποίος «κατάντησε την επαρχία  όπως την κατάντησε» και να μην τον ακουμπάει κανένας!

Θα πρέπει και ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, να αναλάβει τις ευθύνες και να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει, πως αυτά τα τόσο σοβαρά ζητήματα, δεν λύνονται έτσι..
Δεν είναι δυνατόν, να αποκλείουν κάποιους που θέλουν να προσφέρουν λύση. Στο «κάτω -κάτω», εμείς είμαστε οι μοναδικοί που καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση.
Δεν γίνεται να «χαϊδεύουν» μια ζωή τα αυτιά του κάθε Κομματάρχη και εξαρτημένου.

Δυστυχώς εξακολουθεί να λειτουργεί το κομματικό Κράτος.

Δεν έχουμε Αυτοδιοίκηση.

Δεν θα λυθεί κανένα απολύτως πρόβλημα, γιατί δεν το θέλουν ούτε ο κ. Χειβιδόπουλος, ούτε ο κ Περιφερειάρχης από ότι φαίνεται και πόσο μάλλον ο κ. Καμιζής ,με τους κ. Κούστα και Τσαμαδό.

Αυτοί δεν έδωσαν λύση εδώ και δύο χρόνια. Θα δώσουν σήμερα; Απλώς θέλουν να αποσιωπήσουν  πράγματα.

Κάποιοι «κονομάνε» από αυτή την κατάσταση. Δηλώνω ευθέως πως αυτή την στιγμή φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο της  Αυτοδιοίκησης στην Αργολίδα και την  Ερμιονίδα. Δεν είναι δυνατόν να  με πετάνε έξω από το γραφείο τους …Ανήκω και εγώ στην Δημοτική Αρχή.

Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να καταλάβει ποιοι είναι οι ανήθικοι της πολιτικής.»