eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ FLASH - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΚΟΥΡΤΗ ME ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ!

''Η εποχή αποδεικνύει ότι τα Κίνητρα για να έρθουν οι ταξιδιώτες και ν΄ απολαύσουν τις ομορφιές της Ερμιονίδας άλλαξαν....''
''Ακολουθεί ενα άρθρο του μέλους του Εικονοσκοπίου και εικονολήπτη Θωμά Σκούρτη για το τι πρέπει να προτάξουμε αυτή την εποχή για την προβολή της Ερμιονίδας'' 



γράφει ο Θωμάς Σκούρτης
Με κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ''ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ'' ο ραδιοφωνικός σταθμός flash 96 και η Ένωση καταναλωτών Ελλάδος ανέλαβαν πρωτοβουλία για την στήριξη των καταναλωτών και του Ελληνικού τουρισμού που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Η Ερμιόνη στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και έπειτα από πρόσκληση του σταθμού και της 'Ενωσης Καταναλωτών Ελλάδος την περασμένη παρασκευή ο Δήμαρχος Ερμιόνης κ. Ανάργυρος Λεμπέσης αλλά και ξενοδόχοι της περιοχής μίλησαν ζωντανά στον ενημερωτικό σταθμό flash 96 ο οποίος έχει μεγάλη ακραματικότητα και εμβέλεια.....

Στη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή του flash εκτός.....
....... του κυρίου Λεμπέση μίλησαν και οι Γιάννης Κοροντίνης και Λεωνίδας Κρεμμύδας οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Ερμιόνης!Συνεχάρησαν όλοι τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Σταθμού και της Ενωσης Καταναλωτών Ελλάδος αλλα και προσωπικά τον πρόεδρο της Ενωσης κ. Μιχάλη Τσιφάκη στον αγώνα που δίνει καθημερινά για τα δικαιώματα του καταναλωτή!

Ο Δήμαρχος Ερμιόνης αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές στις προσπάθειες που καταβάλουν οι ξενοδόχοι και καταστηματάρχες της περιοχής ώστε να γίνουν προσιτοί και ανταγωνιστικοί στα νέα δεδομένα που έχει επιβάλλει η οικονομική κρίση ενώ σημείωσε ότι ήδη έχουν προτρέξει σε δελεαστικές προσφορές,επίσης είπε οτι πρέπει να δημιουργηθούν προσφορές για να μπορέσουν οι οικογένειες με τα παιδιά τους να κάνουν τα μπάνια τους στη θαλασσα στο μέρος που επιθυμούν, μίλησε για τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής,προέτρεψε τους ακροατές να επισκεφθούν την Ερμιόνη αλλα και την Ερμιονίδα γενικότερα διοτι διαθέτει όμορφιές!

Τελειώνοντας με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο Δήμαρχος Ερμιόνης άδραξε την ευκαιρία και ενημέρωσε τους ακροατές ότι ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Μ. Τσιφάκης είναι απο την Ερμιονίδα κι όπως χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων:
 ''είμαι πολύ περήφανος που πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Ελλάδος είναι ο συμπατριώτης μας Μιχάλης Τσιφάκης που κατάγεται απ' την Ερμιονίδα και συγκεκριμένα απο το Κρανίδι και αγωνίζεται για τα δικαιώματα του καταναλωτή εδώ και χρόνια!''

Το λόγο μετά πήραν οι κύριοι Κοροντίνης Γιάννης ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου ''ΜΑΚΙS INN'' και Λεωνίδας Κρεμμύδας ιδιοκτήτης του ''Leonida's Studio'' και αναφέρθηκαν στη κρίση,στη μείωση του τουρισμού που δεν πλήττει μόνο την Ερμιόνη  αλλα ολόκληρη την Ελλάδα,σημείωσαν ότι γίνονται προσπάθειες οι τιμές να κρατηθούν,προέτρεψαν τον κόσμο με τη σειρά τους να επισκεφθεί την Ερμιόνη γιατί είναι τουριστικός προορισμός και κοντά στη πρωτεύουσα την Αθήνα!Στο τέλος οι ξενοδόχοι της πόλης μας  έκαναν προσφορές στους ακροατές του flash!
................................                          ............................               .......................................

Με αφορμή τη παραπάνω πρωτοβουλία κατα την άποψη μου η περιφέρεια και η ερμιονίδα συγκεκριμένα θα πρέπει να κυνηγήσει παρόμοιους τρόπους προσέλκυσης τουριστών- καταναλωτών σε δυνατά μέσα ενημέρωσης,να δημιουργήσει προσφορές ώστε οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να το γνωρίζουν!

Πρέπει να εκμεταλευτεί επικοινωνιακά τη μικρή απόσταση απο το κέντρο,τις όμορφες γωνιές της περιοχής αλλα περισσότερο στις δύσκολες οικονομικά μέρες να δημιουργήσει οικονομικές προσφορές  χωρίς να χάνεται η ποιότητα σε ξενοδοχεία-τουριστικές υπηρεσίες!Τρόπος υπάρχει σίγουρα και για να επιτευχθεί αυτό ένας ξενοδόχος(ειδικός) θα μπορούσε να μας πει συγκεκριμένες προτάσεις. Ένα παράδειγμα είναι 
(π.χ να λειτουργήσει ο προσωπικός παράγοντας,η τεχνογνωσία και η φαντασία του κάθε ιδιώτη για την επιχείρηση του ώστε να ελαττώνονται οι σπατάλες!) 
Πάνω απ'όλα πρέπει να εκμεταλευτεί επικοινωνιακά ωστε να γίνει ευρέως γνωστό, το προσοδοφόρο έδαφος τα πολλά προ'ι'όντα τα οποία παράγει η περιοχή με αποτέλεσμα, να υπάρχει η δυνατότητα να κρατηθούν οι τιμές στη περιοχή και να μην εκτοξεύονται όπως σε άλλες τουριστικές περιοχές(νησιά κτλ)!

Κάποτε το σημείο αναφοράς και προβολής της Ερμιονίδας ήταν τα ωραία τοπία,το προσιτό κλίμα ο ήλιος,η θάλασσα κτλ... Χάθηκε το τραίνο...Το κάλλος της περιοχής δεν προβλήθηκε όταν έπρεπε κι όπως έπρεπε!
Γεγονός είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια η Ερμιονίδα ήταν στο περιθώριο,δεν πρόέβαλλε στο ευρύ κοινό τις ομορφιές της περιοχής σωστά όπως έπρεπε και μπορούσε να είχε πράξει.....

Δε μπορώ να παραλείψω όμως τις επιτυχημένες προσπάθειες που κατέβαλε η Ερμιόνη στη προβολή του τόπου και τη θέση που απέκτησε στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια....Αυτό απέφερε καρπούς και οι απώλειες απ΄ότι σημείωσαν και οι ειδικοί είναι μικρότερες σε σχέση με άλλες περιοχές!Τό ίδιο έπρεπε να εκμεταλευτεί και ο Δήμος Κρανίδιου όπου η ανάπτυξη και οι ομορφιές είναι εφάμιλλες και υπόσχονται πολλά!!!    

Τώρα τι κάνουμε;

Επειδή οι φυσικές ομορφιές, τα ωραία τοπία,το προσιτό κλίμα ο ήλιος,η θάλασσα κτλ  στην επαρχία Ερμιονίδας είναι δεδομένα κ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τους φερόμενους μεγάλους τουριστικά προορισμούς, πιστεύω ότι με τη σημερινή οικονομική κατάσταση που επικρατεί είναι μια ιστορική ευκαιρία για την Ερμιονίδα να μπορέσει να κάνει την ''αντεπίθεση'' και αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια, να τους ''χτυπήσει'' στα ίσια τους μεγάλους τουριστικά προορισμούς  με μια συντονισμένη επικοινωνιακά εκστρατεία για ανάδειξη της παραγωγής και προ'ι'όντων της επαρχίας Ερμιονίδας με καλές τιμές και προφορές στις τουριστικές υπηρεσίες!



Έχω την αίσθηση ότι γυρίσαμε σελίδα στον τρόπο προσέγγισης και προβολής της Ερμιονίδας...

Η εποχή αποδεικνύει ότι τα Κίνητρα για να έρθουν οι ταξιδιώτες και ν΄ απολαύσουν τις ομορφιές της Ερμιονίδας άλλαξαν.... 


Επιμέλεια Κειμένου:
Το μέλος και αρθρογράφος του Εικονοσκοπίου
Θωμάς Ι. Σκούρτης