eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ - ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ!

γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Κακά τα ψέματα, αλλά τα πλέον σημαντικά blog της ευρύτερης περιοχής μας είναι του κυρίου Κουτουζή (Πόρος – Τροιζηνία) και του κυρίου Χαριτάτου (Σπέτσες). Ίσως και κάποιο άλλο που αγνοώ.


Νομίζω ότι και οι δυο τους είναι δημοσιογράφοι. Τα blog αυτά διακρίνονται για το ήθος τους, την σεμνότητα, την αγάπη για τον τόπο τους αλλά....
...... και για αυτό που κάνουν. Ανεκτίμητη η συμβολή τους στην τοπική ιστορία και λαογραφία και στη σεμνή προβολή του τόπου τους και των ανθρώπων του.


Δεν παραμελούν καθόλου την καθημερινότητα και παλεύουν για την βελτίωσή της, χωρίς να μένουν στο εφήμερο. Άνθρωποι που έχουν πλήρη συνείδηση της αποστολής τους, γιατί περί αποστολής πρόκειται, που διδάσκουν με το ύφος και το ήθος τους. Τέτοια μπλογκ είναι τιμή για τον τόπο μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την προσφορά τους. Ιδού ο πραγματικός τόπος σου, ιδού ο πραγματικός τρόπος των ανθρώπων του, μου λένε, ιδού το μικρό μας αλωνάκι.


Μπλογκ βαθύτατης Παιδείας.


Καιρός λοιπόν είναι οι μπλόγκερ της περιοχής μας να προτάξουν αυτά τα δύο μπλογκ έναντι των άλλων.




* Επειδή στην αρχή τα τοπικά μπλογκ ήταν λίγα, δικαίως θεωρήθηκαν ατομική έκφραση ‘κατ’ ανάγκη προοδευτικού χαρακτήρα’ και ο κάθε μπλόγκερ θεώρησε υποχρέωσή του να τα προτείνει ισότιμα προς επίσκεψη, θεωρώντας ότι συμβάλει στη διάδοση της πληροφορίας, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι συγχρόνως συμβάλει και στη διάδοση της βλακείας, του κρετινισμού, της κακοήθειας, της συκοφαντίας, της μισαλοδοξίας και άλλων ομοίων τοιούτων που συνήθως προσφέρονται με τον μανδύα της ανιδιοτέλειας, της πολιτικής και κοινωνικής υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της κοινωνικής προσφοράς και άλλων ομοίων τοιούτων.


Τα τοπικά μπλογκ σε λίγο θα είναι εκατοντάδες. Γνώμη μου είναι ότι ο κάθε μπλόγκερ που σέβεται τον εαυτό του, που αισθάνεται ότι δεν κάνει απλά ένα χόμπι των 10 ευρώ, θα πρέπει να προτείνει μόνιμα τα λίγα αυτά μπλογκ που κατά τη γνώμη του προάγουν τα πράγματα και να αποκλείει την κατά την γνώμη του σαβούρα. Αυτήν ας την αναζητήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο ο επισκέπτης.


Υπάρχει και το ανάποδο. Ένας μπλόγκερ μπορεί να θεωρεί προσβολή την προβολή του μπλογκ του μαζί με άλλα που θεωρεί σαβούρα, η την προβολή σε μπολγκ που θεωρεί σαβούρα. Στην περίπτωση αυτή τι κάνει; Στέλνει εξώδικο;










Έρρωσθε,






Βασίλειος Γκάτσος