eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΜΠΟΤΟΞ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ!

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός όμιλος Allergan ανακοίνωσε σήμερα ότι το σκεύασμά του Botox, το οποίο χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για την πρόληψη του σχηματισμού ρυτίδων, έλαβε για πρώτη φορά παγκοσμίως άδεια από τις αρχές στη Βρετανία για να χρησιμοποιηθεί για την προληπτική θεραπεία της ημικρανίας...




.......Η χορήγηση του φαρμάκου αυτού θα επιτρέπεται μόνον στους ασθενείς που έχει διαπιστωθεί ότι πάσχουν από χρόνια ημικρανία, δηλαδή σε αυτούς που έχουν πονοκέφαλο τουλάχιστον 15 ημέρες κάθε μήνα εκ των οποίων τις 8 έχουν ημικρανία. Αυτοί ανέρχονται σε περίπου 700.000 στη Βρετανία.


Η άδεια αυτή, η πρώτη στα χρονικά παγκοσμίως, δόθηκε έπειτα από έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.384 ενηλίκων που πάσχουν από χρόνια ημικρανία, στους οποίους χορηγήθηκε Botox σε πολλές ενέσιμες δόσεις ή ένα ψευδοφάρμακο. Οι ενέσεις έγιναν στους μυς στο κεφάλι και τον αυχένα των ασθενών.


Στην αρχή της θεραπείας, η ομάδα των ασθενών που λάμβανε Botox παρουσίαζε κατά μέσο όρο 19,1 ημέρες μηνιαίως ημικρανία και η ομάδα που έπαιρνε ψευδοφάρμακο 18,9. Έπειτα από 24 εβδομάδες, αυτοί που λάμβαναν τη θεραπεία με Botox παρουσίαζαν ημικρανίες τουλάχιστον 8,2 ημέρες το μήνα, έναντι των 6,2 ημερών που έπασχαν από ημικρανίες αυτοί που λάμβαναν το ψευδοφάρμακο.


Όσον αφορά τους πονοκεφάλους εν γένει, το 47,1% αυτών που λάμβαναν Botox ανέφερε μείωση μεγαλύτερη ή ίση με 50% στον αριθμό των ημερών που πονούσε, έναντι μείωσης 35,1% που ανέφεραν αυτοί που λάμβαναν ψευδοφάρμακο.


Τέλος έπειτα από 56 εβδομάδες από τότε που ξεκίνησε η θεραπεία, σχεδόν το 70% των ανθρώπων στους οποίους έχει χορηγηθεί Botox ανέφεραν μείωση μεγαλύτερη ή ίση με 50% στον αριθμό των ημερών που παρουσίαζαν ημικρανία.










Fimotro