eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ κ.α ΘΕΟΔΟΤΗ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ-ΛΑΜΠΑΤΟΥ!

ΘΕΟΔΟΤΗ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ-ΛΑΜΠΑΤΟΥ:
''Να μην εξοφληθούν οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΟΤΕ του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ερμιόνης ψήφισε η κ. Π. Σκούρτη.''

Στη συνεδρίαση της 13/5/2010 και στο 11ο Θέμα «Ψήφιση πίστωσης για λογαριασμούς ΔΕΗ - ΟΤΕ» , εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ψήφιση της πίστωσης, μειοψηφούσης της κ. Π. Σκούρτη, η οποία δήλωσε: «δεν θα ψηφίσω την πίστωση διότι, όσον αφορά τον λογαριασμό της ΔΕΗ, από την παρακολούθηση μου έχω διαπιστώσει ότι τα φώτα είναι αναμμένα στις 12.00 το μεσημέρι και με ηλιοφάνεια, όσον αφορά δε το λογαριασμό του ΟΤΕ θεωρώ το ποσό υπερβολικό συγκρινόμενο με αυτό του Σχολείου μου.

Κατά την άποψη της πάντα, δεν δικαιολογείται ούτε ένα προσωπικό τηλέφωνο από.....
....... τις εργαζόμενες την ώρα της εργασίας του. Αναλογίζεστε αγαπητοί γονείς και αναγνώστες τι θα συνέβαινε με αυτή τη λογική πριν μερικά χρόνια όταν οι εργαζόμενοι δεν είχαν ο καθένας το κινητό στην τσάντα του και ήταν ανάγκη να επικοινωνήσουν με το παιδί ή το γονιό τους τις ώρες της εργασία τους.

Και όσον αφορά τον λογαριασμό του ΟΤΕ τον συνέκρινε η κ. Σκούρτη με αυτόν του σχολείου της.


Δεν αναφέρθηκε βέβαια, καθόλου στο λογαριασμό της ΔΕΗ του σχολείου της.

Και αν της ζητήσουμε να συγκρίνει και αυτόν με τον λογαριασμό του Σχολείου της σίγουρα δεν θα έχει κάποιον λογαριασμό στα χέρια της όσο και αν ψάξει, διότι αυτός πληρώνεται από το Δήμο και παρακρατείται από τα δημοτικά τέλη των δημοτών.


Εφόσον επιθυμεί η κ. Σκούρτη να μην επιβαρύνει το Δήμο να αναλάβει την εξόφληση του Λογαριασμού από το ταμείο του σχολείου της και να μην επιβαρύνει τους Δημότες, οι οποίοι ποτέ δεν την έχουν ελέγξει για την κατανάλωση του Σχολείου της.


Οικονομία για το Δήμο δεν είναι μόνο τα δύο στεφάνια της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου από τα οποία απαλλάσσει το Δήμο και είναι δικαίωμα της.


Ο Δ.Π.Σ.Ε. πληρώνει τους λογαριασμούς του από την πενιχρή κρατική επιχορήγηση και δεν επιβαρύνει το Δήμο με τους λογαριασμούς του.


Το χρηματικό υπόλοιπο του Δ.Π.Σ.Ε. είναι έμπρακτη απόδειξη για την ορθή συνετή και αποτελεσματική διαχείριση.


Το προσωπικό όπως γνωρίζετε δεν είναι χθεσινό είναι υπάλληλοι πολλών ετών έμπειροι, με ευαισθησίες , με υπευθυνότητα, οι περισσότεροι είναι δημότες μας, στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και για όσο έχουμε τον έλεγχο της λειτουργίας του Νομικού Προσώπου, την ευθύνη της κατανάλωσης την αφήνουμε σε αυτούς και είμαστε απόλυτα σίγουροι για την οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη χρήση.


Πώς μπορεί άλλωστε, κάποιος να ελέγχει από απόσταση, στο εσωτερικό του κτιρίου, στις 12.00 το μεσημέρι με ηλιοφάνεια και να διαπιστώσει ότι τα φώτα της οροφής είναι αναμμένα το αφήνουμε στη κρίση σας.


Το αίσθημα συνεργασίας και συναδελφικότητας με εργαζόμενες – συναδέλφους που αυλίζονται στον ίδιο χώρο και συναντιούνται καθημερινά, από ότι αντιλαμβάνεστε δεν έχει καμία θέση εδώ.






Οι λογαριασμοί του Δ.Π.Σ.Ε. έχουν ως εξής και παρακαλώ να τους κρίνετε


Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ για το τετράμηνο 3/2/10 μέχρι 4/6/10 ανέρχεται με όλες τις επιβαρύνσεις στο ποσό των 291,00 €


Αν κάποιος από σας θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι υπερβολικό για κατανάλωση ρεύματος στο συγκεκριμένο κτίριο με προετοιμασία δύο γευμάτων την ημέρα για τριάντα νήπια, με επαγγελματική κουζίνα, ψυγείο, πλυντήρια ρούχων και πιάτων θερμοσίφωνα, κλιματισμό, καλοριφέρ και όλες τις μικροσυσκευές της κουζίνας θα παρακαλούσαμε να μας το καταγγείλει.


Ο λογαριασμός του ΟΤΕ από 16/2/10 μέχρι 15/4/10 ανέρχεται στο ποσό των 123,50 €


Σύνολο τελών από τηλεφωνική χρήση 27,24 €


Περίπου 10 αστικές κλήσεις την ημέρα (προς γονείς προμηθευτές)


4 υπεραστικές κλήσεις


Περίπου μία κλήση την ημέρα προς κινητά ( γονείς , μέλη Δ.Σ.)


Περίπου μία κλήση την ημέρα προς άλλα σταθερά, (Δήμο, Περιφέρεια)


Εφάπαξ τέλη 77,15 €


Και για αυτό το ποσό δεχόμαστε την κριτική σας αν θεωρείται ότι είναι υπερβολικό.


Δεν γνωρίζω αν όσοι εργάζεστε με εξαρτημένη σχέση εργασίας έχετε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα με τους εργοδότες σας , εγώ προσωπικά με 36 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τέτοια περίπτωση από εργοδότη δεν αντιμετώπισα, να ελέγχομαι για την κατανάλωση στο φως, στo air condition, στο καλοριφέρ, στη σόμπα, στον ανεμιστήρα (διότι εργαζόμουν από το 1969)




Ευτυχώς βέβαια που ο νομοθέτης έχει προβλέψει για όλες αυτές τις περιπτώσεις που προέρχονται από άγνοια ή κακόβουλη διάθεση και σκέψη και στα άρθρα 158 και 160 του Ν. 3463/2006 αναφέρει:



Άρθρο 158


Δαπάνες


1. οι δαπάνες είναι υποχρεωτικές και προαιρετικές.


Υποχρεωτικές δαπάνες είναι :


α)……………………


β)……………….


γ) ……………..


δ)η γραφική ύλη, τα έντυπα και τα βιβλία των υπηρεσιών , η δαπάνη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου και ύδρευσης, καθώς και τα τέλη ταχυδρομικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και κάθε είδους καύσιμα και ελαιολιπαντικά.


Άρθρο 160


1. Ώσπου να αρχίσει να ισχύει ο νέος προϋπολογισμός ισχύει ο προϋπολογισμός του έτους που έχει λήξει, μόνον ως προς την πληρωμή:


α) των υποχρεωτικών δαπανών που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 158.


Με αυτές τις διατάξεις ο νομοθέτης ορίζει ότι οι υποχρεωτικές δαπάνες εξοφλούνται με την εγγραφή τους στον π/υ και οποιαδήποτε απόφαση είναι τελείως τυπική και εξυπηρετεί την υπηρεσία και το Δ.Σ να έχει γνώση κάθε φορά για το ύψος των δαπανών. Η οποιαδήποτε διαφωνία σε τέτοιες αποφάσεις εξυπηρετεί μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων με ότι αυτό συνεπάγεται.


Οι ευαισθητοποιημένοι περί την οικονομία και το περιβάλλον που συμφωνούν με τις απόψεις της κ. Σκούρτη μπορούν να ξεκινήσουν από αύριο εκστρατείας ελέγχου των τηλεφωνικών κλήσεων και του φωτισμού κάθε μέρα που θα έχουμε ηλιοφάνεια, στις Δημόσιες – Δημοτικές Υπηρεσίες και τα Σχολεία.


Τέλος όσοι ξέθαψαν εσχάτως τον αυτοδιοικητικό τους τίτλο και διέγραψαν τον εκπαιδευτικό θα πρέπει να μην προτρέχουν να μην βιάζονται και να φρεσκάρουν λίγο τις γνώσεις τους διότι τα ίδια ίσχυαν και με τον Ν 410/95 που ήταν πρόεδροι Δ.Σ., διαφορετικά να αφήσουν αυτούς που γνωρίζουν να προχωρήσουν.






Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΘΕΟΔΟΤΗ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ - ΛΑΜΠΑΤΟΥ