eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΥΤΕΣ!!!

Το παραδειγμα αυτο στην Ερμιόνη, μας είναι γνωστό καθώς η σχολή δυτών Καλλιάνου έχει καθαρίσει αρκετές φορές το λιμάνι της πόλης εθελοντικά, αυτό θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε λίγο καιρό!

Το συγκεκριμένο ρεπορταζ κάλυψαν οι:
Νίκος Καπόγλης-Θωμάς Ι. Σκούρτης
Εθελοντές δύτες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων καθάρισαν το βυθό της Ελευσίνας, απαλλάσοντάς τον απο δεκάδες αντικείμενα που μόλυναν την θάλασσα.



Σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως το Θριάσιο, όπου.....
...... η λειτουργία δεκάδων βιομηχανιών δημιουργεί ασφυξία στους κατοίκους, ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ανέλαβε την συμβολική πρωτοβουλία, να καθαρίσει το βυθό μπροστά απο τη μαρίνα του Δήμου.
Στον καθαρισμό του βυθού συμμετείχαν μέλη Περιβαλλοντικών Οργανώσεων του Θριασίου και ο Δήμος Ελευσίνας.








Ο Θωμάς Σκούρτης ετοιμάζεται να αποθανατίσει
τον όγκο σκουπιδιών που ανεσύρθησαν απο τον Βυθό του
Λιμανιού της Ελευσίνας
Παρά την αισθητή βελτίωση που παρουσιάζουν τα νερά του, ο κόλπος της Ελευσίνας εξακολουθεί να επιβαρύνεται απο διάφορες βιομηχανίες, όπως βυρσοδεψεία, ναυπηγεία, διαλυτήρια πλοίων και παροπλισμένα πλοία.

 
Τα τελευταία χρόνια πάντως έχουν αυξηθεί αισθητά τα αλιεύματα, με τους ψαράδες να βγάζουν μπαρμπούνια και κουτσομούρες, ενώ ταυτόχρονα ο όγκος των βιομηχανικών αποβλήτων μειώθηκε.

 
 





Ο Νίκος Καπόγλης  κατα τη διάρκεια του ρεπορταζ
Αρκετές βιομηχανίες όπως είναι τα ΕΛ.Δ.Α, η ΠΕΤΡΟΛΑ και η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ εγκατέστησαν συστήματα καθαρισμού των αποβλήτων τους. Σύμφωνα ωστόσο με τους ειδικούς, ο κόλπος στην Ελευσίνα παραμένει σοβαρά ρυπασμένος με νιτρικά και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να αποφορτιστεί.
 





Οι αρθρογράφοι και μέλη του Εικονοσκοπίου: 
Ο Εικονολήπτης Θωμάς Σκούρτης και ο Δημοσιογράφος Νίκος Καπόγλης χρόνια μαζί στο καθημερινό,μάχημο ρεπορταζ στην καταγραφή ειδήσεων και την ενημέρωση των πολιτών όλης της χώρας.....   



ΦΩΤΟ:MARITIMEnet.EU