eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Κομισιόν: Η απελευθέρωση των μεταλλαγμένων!


Ντε και καλά να φάμε τα μεταλλαγμένα έχουν αποφασίσει οι Ευρωπαίοι, αλλά την ευθύνη για τον έλεγχο της εισαγωγής ή της απαγόρευσής τους ετοιμάζονται να τη μεταθέσουν στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.







Στις 13 Ιουλίου 2010, μάλιστα, ο αρμόδιος.....


......κοινοτικός επίτροπος Ντάλι θα παρουσιάσει τρεις από τις σχετικές νομοθετικές προτάσεις που απεργάζεται η Κομισιόν, με βάση τις οποίες θα εναπόκειται μεν στη διακριτική ευχέρεια των κρατών - μελών να απαγορεύουν την εισαγωγή μεταλλαγμένων στο έδαφός τους, αλλά δεν θα μπορούν, πλέον, να μπλοκάρουν την αδειοδότηση για την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στο σύνολο της Ευρώπης.


Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, που με ερώτησή του εκμαίευσε και τις σχετικές αποκαλύψεις, πρόκειται για μια πρόταση - παγίδα, μιας και οι νέες προτάσεις ανοίγουν τον δρόμο σε φιλικές προς τα μεταλλαγμένα χώρες για μεγάλης κλίμακας εμπορικές καλλιέργειες, χωρίς η Επιτροπή να έχει προηγουμένως αξιολογήσει τις κοινωνικοοικονομικές συνέπειες και τους κινδύνους της εκούσιας ελευθέρωσης και εμπορίας μεταλλαγμένων τροφίμων και οργανισμών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες νομοθετικές προτάσεις παρουσιάζονται τη στιγμή ακριβώς που οι καλλιέργειες μεταλλαγμένων στην Ευρώπη υποχωρούν εξαιτίας και της δυσπιστίας της κοινής ευρωπαϊκής γνώμης αλλά και των αρνητικών συνεπειών στο περιβάλλον.


Οι Μπαρόζο και Ντάλι προτιμούν να υποκύψουν στις πιέσεις των πολυεθνικών των μεταλλαγμένων παρά να ακούσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, διχάζοντας τα κράτη - μέλη με τις προκλητικές και νομικά αμφισβητήσιμες προτάσεις τους.






Πάντως, το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει να τεθεί για έγκριση στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.







topontiki