eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Πρωταθλήτρια κόσμου η Ισπανία!!!

''Οι «Φούριας Ρόχας» έφτασαν στην πρώτη κατάκτηση Μουντιάλ στην ιστορία τους''

Η Ισπανία είναι η νέα πρωταθλήτρια κόσμου στο ποδόσφαιρο, καθώς στον τελικό του Γιοχάνεσμπουργκ επικράτησε με 1-0 της Ολλανδίας στην παράταση.
Οι «Φούριας Ρόχας» έφτασαν στην πρώτη κατάκτηση Μουντιάλ στην ιστορία τους και έγιναν έτσι η όγδοη ομάδα που κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Επίσης, είναι οι δεύτεροι μετά τους Γερμανούς το 1974, που κατακτούν πρώτα το πρωτάθλημα Ευρώπης και εν συνεχεία δυο χρόνια αργότερα τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου.
Το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση πέτυχε ο Αντρές Ινιέστα μετά από 116' λεπτά αγώνα με....
..... κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Φάμπρεγας.





Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή ενός τελικού, που πέρα από το τελικό σκορ και τον νικητής, δύσκολα θα θυμόμαστε άλλα πράγματα στο μέλλον.
Οι δυο ομάδες, που έφτασαν πανάξια σε αυτόν, έπαιξαν για ακόμα μια φορά το ποδόσφαιρο-σήμα κατατεθέν τους με την εξαντλητική κατοχή της μπάλας και τις άπειρες πάσες, ενώ έδωσαν πολύ λογικά κυρίως βάσει στην ανασταλτική τους λειτουργία. Το αποτέλεσμα ήταν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες, χωρίς να σημαίνει όμως αυτό πως και ο ρυθμός του ματς ήταν κακός.


Πάντως, ευκαιρίες για να βάλουν γκολ είχαν και οι δυο ομάδες και μάλιστα πολύ μεγάλες. Ξεχωρίζει η φάση του 62ου λεπτού για την Ολλανδία, όπου ο Ρόμπεν έφυγε ολομόναχος απέναντι από τον Κασίγιας, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ επτά λεπτά αργότερα οι παίκτες του Βιθέντε ντελ Μποσκ ήταν εκείνοι που έφτασαν μια ανάσα από το 1-0 με τον Βίγια να μη μπορεί εξ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Μοιραία, λοιπόν, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου όλα κρεμόντουσαν σε μια λεπτή κλωστή. Όποιος έκανε το λάθος, θα το πλήρωνε πολύ ακριβά και εν τέλει αυτοί που την έπαθαν ήταν οι Ολλανδοί.


Οι «Οράνιε» έχοντας πειστεί, πως καλύτερα θα ήταν να περιμένουν για τα πέναλτι, δεν προσπάθησαν να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας. Αντίθετα, με συνεχή φάουλ (ένα εκ των οποίων οδήγησε και στη δίκαιη αποβολή του Χάιτινγκα στο 110' με δεύτερη κίτρινη) και άγαρμπες αποκρούσεις έδωσαν πολλές δεύτερες επιθέσεις στου Ισπανούς. Έτσι, σε ένα γέμισμα των Ιβήρων, που η μπάλα δεν κόπηκε σωστά, ο Φάμπρεγας βρήκε την κατάλληλη στιγμή τον Ινιέστα και εκείνος με τη σειρά του λύτρωσε την ομάδα του.


Οι συνθέσεις:
Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Ματάισεν, Χάιτινγκα, Φαν Μπρόνκχορστ (105ʼ Μπράφχαϊντ), Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ (89ʼ Φαν Ντερ Φάαρτ), Ρόμπεν, Κάουτ (70ʼ Ελία), Σνάιντερ, Φαν Πέρσι


Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πουγιόλ, Πικέ, Καπντεβίλα, Μπουσκέτς, Αλόνσο (87ʼ Φάμπρεγας), Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (106ʼ Τόρες), Πέδρο (60ʼ Νάβας)


















naftemporiki