''H ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!''
Η πρώτη προσέγγιση για το στυγερό και πρωτοφανές έγκλημα που γίνεται στα ΜΜΕ απο το Εikonoskopio news!
Το Εικονοσκόπιο news και ο Νίκος Καπόγλης πήρε την απόφαση έπειτα απο αυτό το πρωτοφανές έγκλημα του Συναδέλφου μας Σωκράτη Γκιόλια να <<δείξουν>> τη νέα κατασταση που διαμορφώνεται.....
Πραγματικό σοκ και δέος προκαλεί η είδηση της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουλίου, έξω απο το σπίτι του.
Τρία άτομα είχαν στήσει στον Σωκράτη Γκιόλια, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού "ΘΕΜΑ 98,9" καρτέρι θανάτου, έξω απο το διαμέρισμα της πολυκατοικίας του στην Ηλιούπολη.
Η επίθεση έγινε με το πρόσχημα οτι κινδύνευε το αμάξι του απο κλέφτες, αφού πρώτα του χτύπησαν το θυροτηλέφωνο.
Δέκα σφαίρες........
......... δέχθηκε το σώμα του άτυχου θύματος, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Η Αστυνομία εκτιμά οτι πρόκειται για ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, τουλάχιστον έτσι δείχνει ο τρόπος που χτύπησαν οι άγνωστοι δράστες.
Χτύπημα με εν ψυχρώ εκτέλεση δημοσιογράφου αποτελεί κάτι καινοφανές στα χρονικά οχι μόνο της Μεταπολίτευσης αλλά και της σύγχρονης Ελλάδας.
Λίγες μόνο εβδομάδες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του υπουργείου "Προστασίας" του Πολίτη, με θύμα έναν αστυνομικό, οι παντός είδους τρομοκράτες, στέλνουν ένα ακόμη μήνυμα, θέλοντας να εκφοβίσουν πρόσωπα, να αποσιωπήσουν γεγονότα, να συγκαλύψουν αυτά που δεν θέλουν να βγουν στη φόρα.
Μα με τί είχε ασχοληθεί ο Σωκράτης; είναι το αμέσως επόμενο ερώτημα για τους πολλούς, που δεν παρακολουθούσαν στενά το δημοσιογραφικό του έργο.
Εργαζόταν επι χρόνια στο πλευρό του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ενώ το τελευταίο διάστημα επιμελείτο την ύλη του γνωστού πόρταλ "ΤΡΟΚΤΙΚΟ" και ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό του Θέμου Αναστασιάδη, "ΘΕΜΑ 98,9".
Αποκαλυπτική και άκρως ενδιαφέρουσα, ήταν η ενασχόλησή του με διάφορα θέματα όπως το παραδικαστικό, ενώ σε συνέντευξή του στη δημοσιογραφική πύλη της Σεμίνας Διγενή, φέτος το χειμώνα, είχε καταγγείλει την αδιανόητη, φασιστική εισβολή, ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία ακολούθησε επεισοδιακή σύλληψή του, μπροστά στα μάτια της συζύγου και του ανήλικου παιδιού του.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε προηγουμένως αφήσει αιχμές για κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους.
Αυτούς, που όπως εξηγούσε, ξέχασαν να αποκαλύψουν τα μεγάλα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και όλα όσα στήθηκαν στην πλάτη του Ελληνικού λαού, που πληρώνει ακόμα τα σπασμένα των εκσυγχρονιστών και όσων συγκάλυψαν τα μεγάλα σκάνδαλα.
....."Δημοσιογραφία", διαμορφωμένη λοιπόν, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετεί τον εαυτό της, τον εργοδότη της και γενικότερα...το κοντρόλ, που υπαγορεύει στο αυτί της.
Όμως, όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, θα το κάνω με όποιο τίμημα. Το σπίτι μου και το γραφείο μου, θα είναι πάντα ανοιχτό, για νέα εφόδους, ακόμα και από τα μπαλκόνια ή και με ελικόπτερα όπως γίνεται στα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Τελικά, το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια, αποτελεί μια σύγχρονη μορφή της τρομοκρατίας, με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου, μέσα από το χαζοκούτι...και συνέχιζε:
....Το χειρότερο για όλους εμάς τους δημοσιογράφους, είναι ότι νομίζουμε πως έχουμε κάτι να πούμε, ενώ στην πραγματικότητα, ο κόσμος δεν μας παίρνει στα σοβαρά.''
Τι να πει κανείς εξάλλου σε μια χώρα όπου, κοιτάξτε εδώ:
Πρώτη στη διαφθορά και ουραγό στην οικονομική ανάπτυξη εμφανίζει την Ελλάδα έρευνα του think tank European Policy Center (EPC), που εδρεύει στις Βρυξέλλες.
Η έρευνα του EPC λαμβάνει υπόψη ως κριτήρια το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος, το ρυθμό ανάπτυξης, την ανταγωνιστικότητα, τον τρόπο διακυβέρνησης , τη διαφθορά και τις κρατικές δαπάνες λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.
Πιο αναλυτικά:
- Ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης την τελευταία διετία, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση (-1,75%) και ακολουθούν η Λετονία και η Ισπανία.
- Η Ιρλανδία έχει το υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα την τελευταία διετία (11,9%) και ακολουθεί η Μ. Βρετανία (11%) και η Ελλάδα με μέσο όρο διετίας 9,6% του ΑΕΠ.
- Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο δημοσιονομικό χρέος (124,9% του ΑΕΠ) και ακολουθεί η Ιταλία (118,2%) και το Βέλγιο (99%).
- Η Βουλγαρία παρουσιάζει τον χαμηλότερο δείκτη ανταγωνιστικότητας (4,02) και ακολουθούν η Ελλάδα (4,04) και η Λετονία (4,06).
- Η Ελλάδα, μαζί με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία εμφανίζουν το υψηλότερο επίπεδο διαφθοράς.
Για ποια λοιπόν εμπέδωση της Δημοκρατίας μας πιπιλίζουν το μυαλό, σε τίνος είδους "περί δικαίου αίσθημα" αναφέρονται, κυρίως οι πολιτικοί; Για ποιά δικαιώματα μιλάμε, όταν στη χώρα πρωταγωνιστούν η διαφθορά και τα σκάνδαλα, ενώ η ελευθερία του λόγου τιμωρείται με τα περίστροφα;
Καλημέρα μας και "Καλή μας νύχτα".
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.........