eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ: ''Τελετή θεμελίωσης Kilada Hills''

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ: ΜΙΛΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
 
Σας μεταφέραμε μέσα απο τα social media του ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ NEWS, (με video, εικόνες, κείμενα με τις ομιλίες και το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης), μια πλήρη εικόνα για την σημερινή τελετή θεμελίωσης μιας επένδυσης άνω των 400 εκατ. Ευρω, που γίνεται στην Κοιλάδα και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022.
Είναι μια επένδυση που θα δημιουργήσει 800+600 θέσεις εργασίας.
Ήδη απο αύριο, ξεκινάει, μια διεθνής καμπάνια προώθησης και προβολής του έργου με τίτλο :This is my Kilada.
Η περιοχή μας και οι ομορφιές της, θα "παρελάσουν" απο τα κορυφαία media, τις κορυφαίες εφημερίδες και τα κορυφαία περιοδικά του πλανήτη.
Πρόκειται, το δίχως άλλο, για μια τεράστια διαφήμιση της Κοιλάδας, της Ερμιονίδας και τις ευρύτερης περιοχής.
Μπορούμε να πούμε, χωρίς να υπερβάλουμε στο παραμικρό, ότι πλέον το brand-name ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ, αποτελεί τον πλέον δημοφιλή προορισμό σε όλη την Πελοπόννησο και έναν απο τους πλέον δημοφιλείς όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Όλα αυτά όμως θα είναι "κενά περιεχομένου", αν δεν δωθεί λύση απο την Κυβέρνηση όσον αφορά την επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας και την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας με επαρκή προσωπικό.
Υγεία και ασφάλεια είναι μείζονος σημασίας ζητήματα.
Όλα αυτά όμως θα είναι" κενά περιεχομένου" αν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που έδωσε σήμερα, για άμεσες ενέργειες και άμεσες λύσεις εκ μέρους της Περιφερειακή Αρχής, όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, την βελτίωση του οδικού δικτύου και φυσικά το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ που είναι το ΝΕΡΟ.
Όλα αυτά τα χρόνια θέματα που αντιμετωπίζουμε ως Ερμιονίδα, δεν συνάδουν με τον τίτλο της "Ελληνικής Ριβιέρας"που μας έχει αποδοθεί λόγω της αίγλης και της δημοφιλίας που έχουμε αποκτήσει.
Ας μη ξεχνάμε, ότι εκτός απο απαράμιλλη φυσική ομορφιά, η γη μας, έχει κορυφαία προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, το Ρόδι, το κρασί, το μέλι και άλλα.
Το τουριστικό προφίλ λοιπόν, είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση να συνδεθεί με την πρωτογενή παραγωγή.
Γι'αυτο και το θέμα του νερού, το ιεραρχούμε ως το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί.
Είναι γεγονός όμως ότι η Δημοτική Αρχή, οι Κοινωνικοί Φορείς, ο Εμπορικός Κόσμος, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον Πρωτογενή Τομέα, οι Πολιτιστικοί Φορείς, οι εθελοντές και όλοι οι κάτοικοι της Ερμιονίδας, έχουμε μπροστά μας ένα "κρίσιμο στοίχημα" που επιβάλλεται να το κερδίσουμε.
Αυτό της συσπείρωσης γύρω απο τα κοινά του τόπου μας συμφέροντα.
Οι επενδύσεις που γίνονται και δη εκείνες που δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, είναι καλοδεχούμενες.
Για να αποδώσουν όμως και να αποκομίσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη, πρέπει εκτός απο τη "μικροσυμφεροντολογική φαγωμάρα" να αφήσουμε πίσω μας και τα προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη για την αποτελεσματική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Και τώρα, είναι η κατάλληλη ώρα.
Εκτός απο τις illustration παγκόσμιες σελίδες, η Ερμιονίδα να "προβληθεί" και σε εκείνους που πρέπει.
Ώστε εκτός απο τις επενδύσεις, που πράγματι βοήθησαν να μπουν σε φάση υλοποίησης, να έχουν να επαίρονται και για κάτι ακόμη :
Ότι έλυσαν τα προβλήματα, επειδή άκουσαν τα αιτήματα του συνόλου της κοινωνίας της Ερμιονίδας και ενδιαφέρθηκαν εμπράκτως για μια περιοχή που την διαφημίζουν ως "Ελληνική Ριβιέρα"...
ΑΜ 'ΕΠΟΣ,
ΑΜ' ΈΡΓΟΝ λοιπόν...
Υγ. Για όσους δεν υπηρέτησαν στο ένδοξο μηχανικό, η φράση "Αμ'επος, Αμ' έργον, είναι το σύνθημα των στρατευμένων" μηχανικάριων".
Σημαίνει" Μαζί με τον λόγο και το έργο".
δηλαδή αμέσως μόλις λαμβάνεται μία απόφαση, αμέσως και να εκτελείται...
Ας την αφιερώσουμε σε εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις.
Με την ελπίδα ότι είπαν και υποσχέθηκαν σήμερα απο την Κοιλάδα, να γίνει πράξη.
Επ'ωφελεία του τόπου...