eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ «ΜΥΛΟΣ» Της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και η κατάρτιση των όρων δημοπρασίας για τη ΔΚ Ερμιόνης. Όπως επισήμανα στις παρατηρήσεις μου, είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά αναγκαίο, ο Δήμος μας να προχωρήσει άμεσα με όλες τις νόμιμες ενέργειες στην έναρξη των διαδικασιών για τη δυνατότητα ενοικίασής του, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του και να σταματήσει επιτέλους η ολοκληρωτική του καταστροφή. Τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικά λάθη, σοβαρές παραλήψεις, χάθηκαν ευκαιρίες να είχε ενοικιαστεί νωρίτερα και να μην έχει την «αποκρουστική» σημερινή εικόνα που μας ντροπιάζει όλους και τους αιρετούς και τους δημότες του Δήμου μας. Ήταν ένα κόσμημα για τη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης και ευρύτερα για το Δήμο Ερμιονίδας. Δυστυχώς όμως και τώρα επαναλαμβάνονται σημαντικά λάθη που μπορεί να οδηγήσουν στη μη αξιοποίηση του. Τόνισα ότι πριν η Υπηρεσία και η Οικονομική Επιτροπή προχωρήσει στην κατάρτιση των όρων έπρεπε να είχαν προηγηθεί.

Α) Μία τεχνική έκθεση για την υφιστάμενη κατάσταση του ακινήτου, ποια είναι η σημερινή του κατάσταση και το αυτονόητο «τι θα νοικιάσουμε στον υποψήφιο μισθωτή».


Β) Μία επικαιροποιημένη απόφαση του Συμβουλίου της ΔΚ Ερμιόνης σχετικά με την ενοικίασή του και όχι να βασιστούμε σε απόφαση του 2018   με την παλαιά σύνθεση του Συμβουλίου.

Γ) Μία επικαιροποιημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας και όχι να βασιστούμε σε απόφαση του 2019, στα πλαίσια της νέα Δημοτικής Αρχής.

Δ) Απαιτείται να είχε συνταχθεί μία τεχνική έκθεση τόσο για την περαιτέρω προστασία του δημοτικού ακίνητου από βανδαλισμούς όσο και για μία ολοκληρωμένη πρόταση ευρύτερης αξιοποίησης ως δημοτικό αναψυκτήριο, σύμφωνα με το ΦΕΚ της λειτουργίας του, αλλά και με άλλες παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο που θα αναδείξουν το δημοτικό μας ακίνητο για να αποκτήσει ξανά το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει για την πόλη της Ερμιόνης.

Στα πλαίσια των θεσμικών μου καθηκόντων ήταν αυτονόητο αφού δεν τηρήθηκαν τα παραπάνω να μην μπορούσα να συναινέσω σε μία άλλη διαδικαστική απόφαση. Τώρα είναι η ώρα να ξεκαθαρίσουμε και να συμβάλουμε όλοι στην ανάδειξη και αξιοποίηση του Δημοτικού μας ακινήτου, ποια είναι η άποψη μας και πως με τις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες μας θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να αλλάξει ριζικά η σημερινή του εικόνα που μας ντροπιάζει όλους. Είμαι στη διάθεσή σας προς όφελος των συμφερόντων του Δήμου μας και με κοινό στόχο να αλλάξουμε αυτή την απαράδεκτη σημερινή του εικόνα.



Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ