eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

“Αντώνης Τρίτσης” Το πρόγραμμα – πρόκληση για τον Δήμο Ερμιονίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Αντώνης Τρίτσης», το πρόγραμμα - πρόκληση για μας ως Δημοτική Αρχή παρουσιάστηκε χθες στο Άργος με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Πελοποννήσου, σε όλους τους Δημάρχους της Πελοποννήσου, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Το νέο αυτό πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης για την αυτοδιοίκηση διαθέτει 2,5 δις ευρώ, ώστε να κατασκευαστούν 5.000 έργα σε όλους τους Δήμους της χώρας. Οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα αιτήματα τους μέχρι τέλος του έτους, ενώ για πρώτη φορά, λόγο στη διαδικασία της επιλογής θα έχουν τα Όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ, στοιχείο που βοηθά καθοριστικά αφού οι παραπάνω Ενώσεις γνωρίζουν άριστα τα θέματα που απασχολούν την κάθε τοπική κοινωνία.
Σημαντική είναι η καινοτομία του προγράμματος να χρηματοδοτεί τις μελέτες και να ενισχύει τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων που δεν έχουν επάρκεια σε μηχανικούς, από το μητρώο της ΕΕΤΑΑ.
Η παραπάνω καινοτομία είναι σωτήρια για δήμους σαν το δικό μας, που αντιμετωπίζει τεράστιο θέμα λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας λόγω υποστελέχωσης. Αυτή είναι η ευκαιρία του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» να υλοποιήσουμε έργα υποδομής και ανάπτυξης. Από πλευράς μας, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα δώσουμε έμφαση σε έργα που προάγουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών, αφού ο Υπουργός στην τοποθέτησή του σημείωσε πως στα παραπάνω θα δοθεί προτεραιότητα.
Είμαστε έτοιμοι και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό για την Ερμιονίδα μας.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Γιάννης Γεωργόπουλος