eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Γεώργιος Ν. Φασιλής: ''ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ

 
Στη περιοχή των Μύλων (Αγία Ερμιόνη), τις τελευταίες μέρες είναι αισθητή η παρουσία  του Προέδρου της  Δημοτικής Κοινότητας  Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώση. 
Τον βλέπεις  αεικίνητο με το μηχανάκι του, το αυτοκίνητό του, αλλά κυρίως τον βλέπεις πεζό να ξετρυπώνει από σοκάκια και στενά της γειτονιάς μας,  συντονίζοντας την ομάδα καθαριότητας. 
Είναι έκδηλο το ενδιαφέρον του για  την πρόληψη  πυρκαγιάς, αλλά και εντυπωσιακή η προσπάθειά του για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό  της γειτονιάς μας.
Συνομιλεί με τις νοικοκυρές, ακούει προτάσεις και με υπερβάσεις προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα.
 Επενέβη  ακόμη και σε ιδιόκτητα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα με πολύ μεγάλο όγκο σε χορτάρια, εντός του οικισμού,  δίπλα στη παιδική χαρά και σε σπίτια, που είχαν χρόνια να καθαριστούν.  
Η παραμελημένη παιδική χαρά των Μύλων, άλλαξε όψη. 'Εγινε αξιοπρεπής, αλλά κυρίως ασφαλής για τα παιδιά. Χρειάζεται ωστόσο παραπάνω φροντίδα και διαρκή επίβλεψη για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής.
 Για το έργο του στη περιοχή μας, αξίζουν στον κ Γανώση συγχαρητήρια. Και με δεδομένο, ότι θεσμικά  η θέση του, δεν του επιτρέπει την ανάληψη πολλών πρωτοβουλιών, η προσπάθειά του χαρακτηρίζεται εξαιρετική.
Συγχαρητήρια και σε όλο το Κοινοτικό Συμβούλιο Ερμιόνης, διότι είναι αναγκαίο, η οποιαδήποτε προσπάθεια προς όφελος των πολιτών, πρέπει να είναι ομαδική και πέρα από παρατάξεις και στη περίπτωση αυτή φαίνεται ότι είναι.
Η γειτονιά  των Μύλων για ευνόητους λόγους, είναι εκτεθειμένη στον κίνδυνο πυρκαγιάς, είναι όμορφη λόγω της πανοραμικής θέας και αξίζει ισότιμη φροντίδα με τις άλλες γειτονιές της πόλης. 
Φέτος κάτι άλλαξε και  η  εντύπωσή μας, ότι η Ερμιόνη σταματάει στον Ταξιάρχη και την Παναγία και το παράπονό μας ότι η γειτονιά μας είναι παραμελημένη, αποτελούν παρελθόν.  
Ελπίζουμε, η περιοχή μας  να ενταχθεί σταθερά στον χάρτη φροντίδας και καθαριότητας της Ερμιόνης και το φετινό ενδιαφέρον να μην οφείλεται στον φυσιολογικό ενθουσιασμό που επιδεικνύει κάθε διοίκηση, στη αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της.  
Προσδοκούμε η προσπάθεια του κ Γανώση να συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια, με τους κατοίκους της Αγίας Ερμιόνης στο πλευρό του.

 Γεώργιος Ν. Φασιλής
Αντιπτέραρχος Ιπτάμενος εα