eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Λάστιχα αυτοκινήτων

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Η φωτογραφία είναι από το βίντεο της ντροπής και όχι της βροχής στον Σταυρό που ξεπλένονται χύδην και δεματοποιημένα και γίνονται ποταμάκι που εμπλουτίζει τη γη και τα νερά μας με ρύπους.
Τα λάστιχα αυτοκινήτων ΔΕΝ είναι αστικά απόβλητα.
Προέρχονται προφανώς από επιχείρηση βουλκανιζατέρ που της μένουν τα μεταχειρισμένα λάστιχα, επιχείριση όχι κατ' ανάγκη της Ερμιονίδας, αφού μέσα και γύρω από το χώρο δεματοποίησης η εναπόθεση γινόταν μάλλον ελεύθερα. Παράνομα μεν, ελεύθερα δε.
Τα λάστιχα αυτοκινήτων τα μαζεύει ειδικός φορέας. Υπογράφεις μια σύμβαση μαζί του και έρχεται στην επιχείρησή σου και τα παίρνει. Παίρνει τα μεταχειρισμένα λάστιχα, όχι όμως και τις σαμπρέλες. Στη συνέχεια ο φορέας τα παραδίδει σε επίσημο αδειοδοτημένο αξιοποιητή. Άδεια αξιοποιητή έχει ο ΤΙΤΑΝ. Τα τεμαχίζει και τα κάνει καύσιμο. Υπάρχουν και άλλοι αξιοποιητές που τα τεμαχίζουν ως πρόσθετο στην άσφαλτο. Δηλαδή είναι ένα απόβλητο με πλήρη κύκλο αξιοποίησης και όμως...
...
Γι' αυτό λέμε ότι η ανακύκλωση αρχίζει από τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της Ερμιονίδας που παράγουν το 80% των υλικών συσκευασίας και των ειδικών αποβλήτων. Ας το έχουν αυτό υπ' όψιν τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.
Κανένας εθελοντής δεν θα βρεθεί να κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις. Τι νόημα έχει εθελοντές να συλλέγουν τα παρανόμως πεταμένα λάστιχα των επαγγελματιών;



Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος