eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

'ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ : AΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ. ''

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
 ''Απορώ με τι μούτρα θα κατεβείτε να ζητήσετε ψήφους Στον κάτω Ναχαγιέ όπως αποκαλούσαν την εποχή του 1800, την επαρχία Ερμιονίδας ή Σκουπιδομαχαλά τώρα στην Ευρωπαική Ενωση στις Βρυξέλες.''
 
Βλέποντας τα Video που αναρτηθήκαν για ενημέρωση αυτών που είναι μακρυά από την Ερμιονίδα για το καυτό θέμα: Η ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ.
Είδαμε και ορισμένα ευτράπελα κωμικοτραγικά όπως: 

α)Το βιολί, των προσφυγών συνεχίζεται χωρίς κανένας να μας δώσει πραγματικά ποιός ζημειώνεται, ή και εάν την προβλήτα την καταργήσει εφ'όσον ο δήμος Ερμιονίδας δηλώνει επίσημα ότι είναι παράνομη και δεν γνωρίζει ποιος την έφτειαξε?????

β)Ας μας ενημερώσουν που   βρίσκεται κάποια μελέτη που είχε εκπονηθεί για μαρίνα στην Ερμιόνη.Το μόνο που γνωρίζουμε όλοι εμείς οι κάτοικοι της Ερμιονίδας είναι ότι εγκρίθηκε το καταφύγιο στο Πορτοχέλι,καθώς  επίσης για κάποιες μελέτες για μαρίνα στο Σαλάντι επι προεδρίας του κυρίου Μαλτέζου(Συγγνώμη καπετάν Αντώνη και καλά σου ταξείδια και ήρεμες θάλασσες.

γ) Ποιος έχασε η Υδρα, ή η Ερμιονίδα από αυτή την φαγωμάρα.Διότι η Αργολίδα όλόκληρη είναι  μία από τους λίγους νομούς της Ελλάδας που είναι:ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 95%  ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΧΩΡΟΥΣ, όπου μικρές επιχειρήσεις όπως π.χ εστιατόρια, καφετέριες, ταβέρνες, κ.λπ. θα μπορούν να ξαναβρούν τον παλιό ρυθμό του φόρτου εργασίας,ειδικά τώρα που τα πάντα έχουν μαραζώσει!!!!Αρα το σύμπλεγμα Ερμιονίδα-Υδρα -Σπέτσες και υπόλοιπη Αργολίδα πρέπει έξω από Τί, πολιτικές σημαίες σηκώνει, να συνεργάζεται το σύμπλεγμα, σοβαρά- σωστά και δυνατά.

Εάν δε ο δήμος Υδρας ακολουθήσει την μελέτη που έχει σχεδιασθεί να γίνει μεγάλος δρόμος από Τροιζήνα προς μετόχι και όχι όπως είναι Ερμιόνη-Μετόχι τότε: Αστα και κλάφτα 

δ)Δεν γράφω για τις παραγωγές όπως:Λάδι -Κρασί-Ρόδια-Ζαβατικά-Τυριά(εδώ το μικρό χωριό<Τραχειά> στις εκθέσεις διαφημίζει τα χειροποίητα μακαρόνια Γκόγκουλιες)κ.λ.π.Κατά τα άλλα θέλουμε ανάπτυξη!!!!  ε)Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση , βλέποντας την διαμάχη μεταξύ δημάρχου και πολίτη την ώρα που δόθηκε ο λόγος στους πολίτες από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ερμιονίδας για επερωτήσεις που αφορούσαν την ενημέρωση στο θέμα:ΜΕΤΟΧΙ.Το να αποκαλέσει ο δήμαρχος το επερωτώντα πολίτη: ότι τώρα που είναι υποψήφιος το θυμήθηκε να κάνει ερωτήσεις???Δύο άτομα δικαιωθήκανε ο σοφός νομοθέτης υπουργός  που έγραψε τον Καποδίστρια και σε ανάπτυξη τον Καλλικράτη(η νέα δίοικηση της τοπι κής αυτοδιοίκησης)να δίνει λόγο στους πολίτες όποιος και να είναι, και κάποιος ΦΟΥΡΝΙΩΤΗΣ που πάντα γράφει φιλοξενούμενος στο ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟιατί οι υποψήφιοι-διάφοροι φορείς και οι πολίτες δεν συμμετέχουν στα σοβαρά συμβούλια που η γνώμη τους είναι σεβαστή.Τι έγινε με αυτό το θέμα :εκεί εδειξε ο δημαρχεύων τον δήμο Ερμιονίδας δεν του αρέσουν οι ερωτήσεις και οι λαϊκές συνελεύσεις ,αλλά επαναλαμβάνω ο σοφός νομοθέτης το έχει κατοχυρώσει με νόμο  κύριε επερω τώντα. Και μην σας καθηλώνουν ,τέτοια τσαλίμια, γιατί εάν τα ζορίζατε, λίγο τα πράγματα,μπορεί να είχαμε :πού ξέρεις καμιά καινούργια παραίτηση,οι παραιτήσεις και τα Στέ ,προϊόντα του δήμου Ερμιονίδας.

ε)Αλλη εντύπωση :Η στάση των συμβούλων στην διαμάχη ως προς την επερώτηση για την ενημέρωση  ,και την θέση τους στο θέμα του Μετοχιού πρός το κράτος:κάποιος  αιρετός ,όνομα και μη χωριό: επικαλέσθηκε ότι θα πρότεινε δυναμικές κιντοποιήσεις .

Στον συγκεκριμένο αιρετό έγώ προσωπικά έχω να του πώ άσε τα  λόγια  τα μεγάλα και τα παραμύθια: ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ .

Θα τα ακούγατε κανονικά τι κερδίσατε στα Στε και τις δυναμικές, αλλά για λόγους έλειπα μακρυά.

Απορώ με τι μούτρα θα κατεβείτε να ζητήσετε ψήφους Στον κάτω Ναχαγιέ όπως αποκαλούσαν την εποχή του 1800, την επαρχία Ερμιονίδας ή Σκουπιδομαχαλά τώρα στην Ευρωπαική Ενωση στις Βρυξέλες.


Σταύρος.Α.Γεωργίου/Πειραιάς.