eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

''ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ : ΜΕ ΦΙΜΩΣΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ ''


Tokas STE
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                  


Με αφορμή όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας που διεξήχθη χθες, 4 Φλεβάρη 2014, με πρώτο θέμα συζήτησης τη δυσμενή για το Δήμο μας εξέλιξη της υπόθεσης του προβλήτα στο Μετόχι, θέλω να τονίσω τα εξής:

Ως γνωστό, η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στην προώθηση της διαδικασίας  νομιμοποίησης των παράνομων εγκαταστάσεων είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του προβλήτα στο Μετόχι από τα διοικητικά όρια του Δήμου μας και την ανάθεση της εκμετάλλευσης και λειτουργίας του σε άλλο Δήμο, κάτι που δεν έχει προηγούμενο έως σήμερα σε όλη την Ελλάδα! ΦΕΚ 131 /Β/ 2014.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής μου λοιπόν και αφού πρώτα ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την άδεια για να μιλήσω, ο Δήμαρχος κ. Καμιζής με διέκοψε επανειλλημένα και στο τέλος κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να με σταματήσει πριν ολοκληρώσω.
Σύμφωνα όμως με το άρθρο 69 παρ. 1 του Ν.3852 (Καλλικράτης), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διευθύνει τη συζήτηση και λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την ευταξία της συνεδρίασης.
Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 67 παρ.6 του ίδιου Νόμου, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προσκαλείται ο δήμαρχος.
Την αρμοδιότητα να με σταματήσει έχει λοιπόν σύμφωνα με το νόμο μόνο ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Επί της ουσίας, βεβαίως, δεν  άκουσαν οι παρευρισκόμενοι όσα ήθελα να πω και να προτείνω, καθώς και τις ερωτήσεις που ήθελα να υποβάλλω, εκπροσωπόντας τους δημότες που έχουν εμπιστευτεί τη νεοϊδρυθείσα δημοτική παράταξη της Νέας Δυναμικής Πορείας Ερμιονίδας, σχετικά με τις ευθύνες όσων χειρίστηκαν το θέμα που τελικά είχε ως αποτέλεσμα  την  απώλεια της λιμενικής υποδομής στο Μετόχι.
 Καταγγέλω
τη φίμωση που μου επεβλήθη, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής μου, στη συζήτηση για τη λήψη απόφασης για την προσφυγή στο ΣΤΕ κατά της υπαγωγής της προβλήτας στη θέση «Μετόχι» Θερμησίας στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Υδρας. Τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές δεν πρέπει να έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.
 Ο Επικεφαλής της   ΝΕΔΥΠΕΡ
  Τάσος Τόκας