Η Μαρία Αριτσακλίδου και οι καταπληκτικές συνταγές της γεμίζουν με όμορφες μυρωδιές και έξυπνες ιδέες τις Κυριακές μας...Τις Κυριακές στο Εικονοσκόπιο.Έτσι απλά, λιτά, χωρίς πολλά λόγια μοιράζεται μαζί μας τις γνώσεις και τα μυστικά της μαγειρικής, αποδεικνύοντας έτσι αυτά τα 2 χρόνια ότι δεν είναι μια όψιμη και κατα περίσταση μαγείρισα.
Σ΄ευχαριστούμε κυρία Μαρία!
eikonoskopio news
''ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ''
Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
500 γρ κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζ. τσαγιού λευκό κρασί
1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το χταπόδι αφαιρώντας το
δόντι και τα μάτια του,
χωρίζουμε τη σακούλα από τα
πλοκάμια του και
το κόβουμε σε κομμάτια.
Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και
το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα,
τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια,
προσθέτουμε
το χταπόδι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το
κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και
2 φλυτζάνια νερό.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε
τη δάφνη και το μαϊντανό και αφήνουμε
το φαγητό να σιγοβράσει,
με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Μόλις μαλακώσει
το χταπόδι, ελέγχουμε εάν
υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα
(αλλιώς προσθέτουμε νερό)
και ρίχνουμε το μακαρονάκι.
Ανακατεύουμε και βράζουμε, μέχρι να
μαγειρευτούν τα ζυμαρικά.
Το φαγητό χρειάζεται συνεχώς ανακάτεμα,
για να μην κολλήσουν
τα ζυμαρικά, στον πάτο της κατσαρόλας.