eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης θυμάται την Ερμιόνη... άλλοτε και τώρα !

''Η νέα Δημοτική Αρχή, ΔΕΝ εφάρμοσε αυτή την ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ στρατηγική που είχε εφαρμόσει ο πρώτος Δήμαρχος Ερμιονίδας , ΔΗΘΕΝ για να φύγουν τα σκουπίδια!!!''


Αγαπητοί Συνδημότες,


Μετά από δέκα χρόνια, είδα την πλατεία Κοινοτικών Πηγαδιών της Ερμιόνης ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ!





Με ασπρισμένα τα πεζούλια και το γάρδος των δέντρων.


Είδα, μετά από δέκα χρόνια, βαμμένα και φρεσκαρισμένα τα μηχανήματα του παλιού λιτριβιού, που είχαν τοποθετηθεί επί Δημαρχίας μου, σ'αυτή την πλατεία.


Αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι τα καινούρια κολωνάκια που τοποθετήθηκαν στα κενά που είχαν δημιουργηθεί από την καταστροφή που προξένησαν εσκεμμένα ορισμένοι και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές της Ερμιονίδας... έκαναν πως δεν τα έβλεπαν!!!!


Έτσι, σήμερα, έπειτα από την τοποθέτηση αυτή, δεν μπορούν να παρκάρουν αυτοκίνητα μέσα στην πλατεία των παλιών πηγαδιών και ν'αφήνουν τις βρομιές τους.


Για την ιστορία...



Η επισκευή και αναπαλαίωση των Κοινοτικών Πηγαδιών, έγινε από τον Ερμιονικό Σύνδεσμο, επί προεδρίας του αείμνηστου Απόστολου Γκάτσου.


Η τσιμεντόστρωση, από το εργοστάσιο του Μέξη μέχρι και τον επαρχιακό δρόμο Ερμιόνης-Θερμησίας και η περίφραξη με κομψά μεταλλικά κολωνάκια της πλατείας, έγινε από τον Δήμο Ερμιόνης.



Τα δενδρύλλια των άγριων μουριών και η δεντροφύτευσή τους στον χώρο της πλατείας, ήταν δωρεά προς τον Δήμο Ερμιόνης του μηχανικού Γεράσιμου Τσέλλου.



Οι αείμνηστοι Δημήτρης και Ανθούλα Δουρούκου, προσέφεραν στον Δήμο Ερμιόνης, τα μηχανήματα του παλιού λιτριβιού του Νικολάου Λαζαρίδη.



Ο Ερμιονικός Σύνδεσμος, επί προεδρίας του αείμνηστου Απόστολου Γκάτσου, όχι μόνο έκανε την δεντροφύτευση των πεύκων στους Μύλους, αλλά πλήρωνε και εργάτη να τα ποτίζει όσο ήταν μικρά.



Αγαπητοί Συνδημότες,

 

Όλα δείχνουν, ότι η νέα Δημοτική Αρχή, άλλαξε τρόπο και στρατηγική για την περισυλλογή και μεταφορά των σκουπιδιών.
 

Η νέα Δημοτική Αρχή, ΔΕΝ εφάρμοσε αυτή την ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ στρατηγική που είχε εφαρμόσει ο πρώτος Δήμαρχος Ερμιονίδας , ΔΗΘΕΝ για να φύγουν τα σκουπίδια!!!!!



ΔΗΛΑΔΗ, αυτές τις αξέχαστες .... "ιστορικές,επαναστατικές, αγωνιστικές, πατριωτικές" ψευτοπαραιτήσεις, με το ΣΚΟΥΠΙΔΟΜΑΝΙ σύννεφο τότε, επί Δημαρχίας του πρώτου Δημάρχου Ερμιονίδας...!!!!!



Στα σχολεία, στα Μουσεία, στα λιμάνια,σκουπίδια ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΟΤΕ σε όλη την Ερμιονίδα, χειμώνα καλοκαίρι την πρωτη τετραετία του τουριστικού Δήμου Ερμιονίδας.



Όπως έχουμε πληροφορηθεί, η παρούσα Δημοτική Αρχή, τα σκουπίδια, κατάφερε να τα στέλνει ΝΟΜΙΜΑ με νταλίκες, μακριά... Πολύ μακριά από 'δω.


 

Αγαπητοί Συνδημότες,



Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω τον Δήμαρχο Ερμιονίδας  να φροντίσει ώστε να τοποθετηθούν προβολείς στην υπάρχουσα κολώνα της ΔΕΗ έτσι ώστε να φωταγωγηθούν τα ιστορικά Πηγάδια και τα παλιά μηχανήματα του λιτριβιού.

 

ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ

 

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ