eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

''Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης για την ερμιονίτισσα ζωγράφο Ανθούλα Λαζαρίδου Δουρούκου που έφυγε από τη ζωή''

Για την ερμιονίτισσα ζωγράφο Ανθούλα Λαζαρίδου Δουρούκου που έφυγε από κοντά μας.


Μας δίδαξε: Δίδαξε αυτοπειθαρχία, σεβασμό στον άνθρωπο, αξιοπρέπεια, την τέχνη της προσφοράς, τον αλτρουισμό, όλα αυτά που συνθέτουν την έννοια της αρετής.

 

Μας νουθέτησε: Όχι μόνο με τα λόγια της, σαν αιώνια έφηβη αλλά και με τις πράξεις της.

 

Μας μύησε: Στην τέχνη της ζωγραφικής με τις άπειρες εκθέσεις της, τους πίνακές της, τα βιβλία της.

 

Μας συμβούλεψε: Με το σοφό της λόγο, την εμπειρία της, την αγάπη της.

 

Μας καθοδήγησε: Μας έδειξε το δρόμο της σύζευξης της παράδοσης με τη σύγχρονη ζωή, μας έκανε να αγαπήσουμε με τα σύμβολά της και τους πίνακές της την ιστορία, το παρελθόν, τα έθιμά μας, τη λαογραφία, τους ήρωες, τα ξωτικά.

 

Μας μάγεψε: Με την ιδιαίτερη προσωπικότητά της, την πνευματική της καλλιέργεια, τη λατρεία της για τη ζωγραφική, την ανοιχτή αγκαλιά της.

 

Μας αποχαιρέτισε: Μας άφησε όμως όχι μόνο τις άπειρες ώρες δουλειάς της στο Μουσείο μας, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος αλλά και τους δεκάδες πίνακές της, πολύτιμο υλικό, όχι μόνο για να κοσμούν το χώρο μας αλλά εξαίσιο υλικό για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των παιδιών μας, που θα διατηρήσουν στην αιωνιότητα την ύπαρξή της.

 

Για όλα αυτά της είμαστε ευγνώμονες.

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.  

 

Για το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ

Τίνα Αντωνοπούλου

Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι παρμένη από το βιβλίο – λεύκωμα της Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου, που εκδόθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ερμιόνης και του ΙΛΜΕ το 2010.