eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Γυμνάσιο Κρανιδίου :Μαθητές περπάτησαν συμβολικά 1821 μέτρα τιμώντας την ιστορία και τους ήρωες του τόπου μας(Video)!


Ρεπορτάζ -επιμέλεια :ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ - Μ.Ι

Μαθητές περπάτησαν συμβολικά 1821 μέτρα τιμώντας την ιστορία και τους ήρωες του τόπου μας!

Συνεργάστηκαν άριστα, είχαν την αμέριστη στήριξη και καθοδήγηση από τις καθηγήτριες τους και μέσα από τον εκπαιδευτικό διαγωνισμό που συμμετείχαν, έμαθαν για την ιστορία του τόπου μας και για τους ήρωες της γης μας!

Πέντε μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου, (Φάνης Θυμαράς, Γιώργος Κονδύλης, Εμμανουήλ Νταουλιάρης, Γιάννης Μέλλος και Μαριάν Φλωρίν), έχοντας ως σημείο εκκίνησης το σχολείο τους, περπάτησαν στα ιστορικά μνημεία του Κρανιδίου, (με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση των Ελλήνων), και έπειτα από την συμβολική διαδρομή 1821 μέτρων, κατέληξαν στην "Πέτρα της νίκης", (εκεί που τα παλικάρια της Ερμιονίδας, ορκίστηκαν υπό τον Παπαρσένη να πολεμήσουν για την λευτεριά της Πατρίδας) και χόρεψαν προς τιμή των ηρώων της λευτεριάς μας! 

Με το όμορφο βίντεο που επιμελήθηκαν, (συμβολικής διάρκειας διακοσίων δευτερολέπτων), στο οποίο προβάλλονται τα "σημεία σταθμοί" της περιοχής μας στον αγώνα του '21, οι μαθητές του Γυμνασίου Κρανιδίου, συμμετείχαν στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό, ( με τίτλο :1821 μέτρα σε διακόσια δευτερόλεπτα), που διεξάχθηκε σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας&Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Π. Δ. Ε.) και του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου και πήραν την 7η θέση ανάμεσα στα 18 σχολεία που συμμετείχαν! 

Όπως προαναφέραμε, αρωγοί και συμπαραστάτες των παιδιών, ήταν η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ελένη Στογιάννου και οι εκπαιδευτικοί: Πόπη Παπασταύρου, Ευαγγελία Ηλιού και Μαριάνθη Σοφικίτη.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι αυτό το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είναι μια μόνο από τις δράσεις του πολιτιστικού προγράμματος που έχει εκπονηθεί σε συνεργασία και με άλλα παιδιά της Γ' Γυμνασίου! 

Εμείς από την πλευρά μας, να ευχηθούμε στα παιδιά, να συνεχίσουν να συνδυάζουν την χαρά της δημιουργίας με την διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση και να ανοίγουν πάντοτε, "νέους δρόμους" στη ζωή τους, κατά την  διάρκεια της διαδρομή τους στο συναρπαστικό, πολύτιμο και άκρως διδακτικό "ταξίδι" τους, προς τον κόσμο των γνώσεων.

Ευχή όλων μας είναι, να συνεχίσουν τα παιδιά μας, να τιμούν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τους ήρωες μας και τον αγώνα των προγόνων μας.

Γιατί αυτή, είναι η δική μας πολύτιμη κληρονομιά.

Μια κληρονομιά, που πρέπει να την διαφυλάξουμε ως "κόρη οφθαλμού" για το "σήμερα" και το "αύριο".

Παιδιά, πάντα επιτυχίες!

ΥΓ. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!