eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

ΙΛΜΕ: Άνοιξε η αυλαία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην Ερμιόνη.

ΙΛΜΕ: Άνοιξε η αυλαία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην Ερμιόνη.
 



Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης άνοιξαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 την αυλαία των εορτασμών από την Επανάσταση του 1821 με την επίσκεψή τους στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης.

Συγκεκριμένα οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό επετειακό πρόγραμμα με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα», το οποίο αποτελεί μια πρόσθετη δραστηριότητα εκπαιδευτικών και μαθητών με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που άπτονται του Εθνικού Αγώνα αφενός και τη δημιουργία βίντεο μικρού μήκους αφετέρου σε σημεία της περιοχής μας που σχετίζονται με την Επανάσταση του 1821.

Η αφόρμηση για τη δημιουργία βίντεο από τους μαθητές δόθηκε από την ιστορικότητα του χώρου του Μουσείου και τους Ερμιονίτες ήρωες Γιάννη και Σταμάτη Μήτσα, οι προτομές των οποίων κοσμούν τον ομώνυμο κήπο μπροστά από το Μουσείο.

Ο ηρωικός θάνατος του νεαρού Γιάννη Μήτσα σε ηλικία 33 ετών έδωσε το ερέθισμα στους μαθητές να θρηνήσουν τον ήρωα μέσα από το απόσπασμα «Πού πέταξε το αγόρι μου» από το ποιητικό έργο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου, το οποίο μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Έτσι ηχογράφησαν το τραγούδι που τραγούδησαν οι ίδιοι οι μαθητές με τη συνοδεία αρμονίου με τη διδασκαλία και επίβλεψη του μουσικού του Σχολείου, Γιάννη Παπαχριστοδούλου. Την ηχογράφηση του τραγουδιού μπορείτε να την ακούσετε πατώντας εδώ.

Η πρόεδρος του ΙΛΜΕ Τίνα Αντωνοπούλου μίλησε στους μαθητές τονίζοντας την ιστορικότητα του χώρου και τη σημασία του τόσο στην εθνική όσο και την τοπική ιστορία.

Την εκπόνηση και τον συντονισμό του προγράμματος είχαν οι δάσκαλοι Παρασκευή Σκούρτη – Δαγρέ και Γιώργος Αλεξάκος. Το ΙΛΜΕ συγχαίρει τους προαναφερόμενους δασκάλους για την πρωτοβουλία τους και την επιτυχή διεξαγωγή του επετειακού προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη των μαθητών ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του ιού SARS-CoV-2.

Τίνα Αντωνοπούλου

Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΛΜΕ