eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ :''Ένα ακόμα καθαρό καλοκαίρι της Ερμιονίδας, ξεκίνησε!''

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ :
''Ένα ακόμα καθαρό καλοκαίρι της Ερμιονίδας, ξεκίνησε!''


Σε φάση ολοκλήρωσης οι στοχευμένες ενέργειες για καλλωπισμό, καθαριότητα και πυροπροστασία.


Έγκαιρα και με ξεκάθαρο στόχο για  ένα "καθαρό καλοκαίρι", ολοκληρώνεται το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την συντήρηση και ανάδειξη των χωρών πρασίνου, των Κοινόχρηστων χωρών και των αλσών σε κάθε γωνιά της Ερμιονίδας, με την αναγκαία επιμέλεια και φροντίδα για την απαραίτητη πυροπροστασία.

Το" Εικονοσκόπιο" στο φωτογραφικό οδοιπορικό που πραγματοποίησε στην Ερμιονίδα, συνέλεξε τα στιγμιότυπα από την πορεία των εργασιών τα οποία και σας παραθέτουμε για την πληρέστερη ενημέρωση σας όπως άλλωστε προκύπτει από το ρεπορτάζ.

Το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον φωτογραφικό μας φακό, με πληροφορίες που έδωσαν στο Εικονοσκόπιο οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες και τμαρτυρίες δημοτών που βλέπουν κινητικότητα και αλλαγή!

Άλλωστε στόχος μας είναι η ανάδειξη των θετικών πεπραγμένων αλλά και η σκληρή κριτική εφόσον διαπιστωθούν  τυχόν πολιτικές αστοχίες, λάθη ή παραλείψεις, σε οποιονδήποτε ασκεί Διοίκηση και επηρεάζει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις εξελίξεις στην περιοχή μας. 


ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Όπως λοιπόν προκύπτει από το ρεπορτάζ , το πρόγραμμα για την φροντίδα και ανάδειξη του φυσικού κεφαλαίου και των Κοινόχρηστων Χωρών της περιοχής μας, ξεκίνησε να υλοποιείται έγκαιρα, ολοκληρώνεται έγκαιρα και μάλιστα σε ένα κρίσιμο σημείο,μιας και η τουριστική σεζόν είναι πια προ των πυλών.

Όπως άλλωστε μπορείτε να δείτε στο φωτογραφικό υλικό που σας παραθέτουμε, ο έγκαιρος προγραμματισμός ήδη "αποδίδει καρπούς" και η πεντακάθαρη Ερμιονίδα, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους τουρίστες και τους παραθεριστές με τάξη και νοικοκυριό. 


ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ


Όσον αφορά τους Κοινόχρηστους Χώρους, έγιναν παρεμβάσεις, στο Κοιμητήριο Κρανιδίου, (απαραίτητες αποκλαδώσεις σε τουλάχιστον δέκα πεύκα μεγάλου ύψους προς αποφυγή θραύσης και αποκόλλησης ξηρών τμημάτων τους με στόχο να αποσοβηθεί ο κίνδυνος για πρόκληση ζημιών στα μνημεία), ένω και στην Περιφερειακή οδό Κρανιδίου, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες φροντίδας των πευκόδεντρων.

Στην Κοινότητα Ερμιόνης, έγιναν φυτοτεχνικές εργασίες καθαρισμού στη Νότια Είσοδο και συγκεκριμένα στην περιοχή "Γκουρουμέσι"και στο Δημοτικό αλσύλλιο, (είσοδος προς Μανδράκια).

Μεταξύ άλλων, έγινε καθαρισμός από απόβλητα οικοδομικών εργασιών, ξερών δέντρων και παντώς είδους απορριμμάτων ενώ πραγματοποιήθηκαν και στοχευμένες επεμβάσεις μικρής κλίμακας για την ανάσυρση μπάζων και απορριμμάτων στο πρανές της παραλιακής οδού προς την θάλασσα.

Στην Κοινότητα Πορτοχελίου, έγιναν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης πρασίνου στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού, (από "ΜΑΡΙΝΑ Α. Ε. έως το ξενοδοχείο" ΝΙΚΚΙ BEACH "), με αποκλαδώσεις και καθαρισμό από πάσης φύσεως απορρίμματα.


ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΑΛΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Ακόμη, όσον αφορά το μείζον ζήτημα της πυροπροστασίας, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε κάθε κοινότητα της Ερμιονίδας, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει περιορισμός της πιθανότητας πρόκλησης και ανάπτυξης πυρκαγιάς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έγινε καθολική αποψίλωση στο Μπίστι, στην Αγία Ερμιόνη, στους Αρχιολογικούς Χώρους, στο δασύλλιο της Αγίας Άννας, στους Μύλους Κρανιδίου, στην Βόρεια είσοδο του οικισμού του Κρανιδίου, στο δασύλλιο της Μπαρδούνιας, στο δασύλλιο Αγ. Χαράλαμπου, στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στην ιχθυόσκαλα Κοιλάδας, στα "Παπούλια" των Φούρνων, στον αρχαιολογικό χώρο των Αλιέων Πορτοχελίου και φυσικά, στοχευμένες παρεμβάσεις έγιναν στους οικισμούς Διδύμων, Λουκαΐτίου, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ!


Όπως αναφέραμε και παραπάνω, όλες οι ανωτέρω εργασίες , (τις οποίες καταγράψαμε και σας μεταφέρουμε ενδεικτικά), σε κάθε γωνιά της Ερμιονίδας, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και βαίνουν σε φάση ολοκλήρωσης με τους εργάτες να συνεχίζουν τις απαραίτητες χορτοκοπτικές εργασίες στα χωριά του Δήμου μας.

Πρόκειται για εργασίες φροντίδας, καλλωπισμού, πυροπροστασίας, τάξης νοικοκυριού και καθαριότητας, που έγιναν με αυστηρό χρονοδιάγραμμα το οποίο, αν κρίνουμε εκ του φωτογραφικού υλικού που συγμεντρώσαμε, φαίνεται πως τηρήθηκε στο ακέραιο. 

Πράγμα που σημαίνει ότι εκτός των άλλων, οι εργασίες, με την ολοκλήρωση τους, αναμένεται να διευκολύνουν την καθημερινότητα Δημοτών και επισκεπτών της πανέμορφης και πάντα φιλόξενης περιοχής μας. 

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, ευχάριστα νέα θα υπάρχουν και στο θέμα των υποδομών έπειτα από την ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".

"Πηγές" από το περιβάλλον του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, μας μετέφεραν ότι το προσεχές διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσουν βελτιωτικά έργα στο μεγάλο κεφάλαιο των υποδομών της Ερμιονίδας:

"Η πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Ερμιονίδας στον κ. Πέτσα, πήγε πολύ καλύτερα απ'οτι είχαμε υπολογίσει. Γιατί δεν αρκεί μόνο να διεκδικεί ένας Δήμαρχος από την Κεντρική Εξουσία αλλά πρέπει να ξέρει και να διεκδικεί" τόνισαν με νόημα και πρόσθεσαν:

" Η Δημοτική Αρχή, με σχέδιο και με συνεργασία, διαμορφώνουν την εικόνα του Δήμου Ερμιονίδας, σύμφωνα με τις προοπτικές που αξίζουν και στον τόπο και στους Δημότες του...".