eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ: ''ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ''

- Το Λιμενικό ταμείο Ύδρας απο εδώ και στο εξής, μπορεί να κατασκευάσει όποιο (μεγάλο ή μικρό) λιμενικό έργο θέλει στο Μετόχι, όποτε το θέλει και εμείς οι Ερμιονίτες δεν μπορούμε πλέον να βγάλουμε ούτε ΚΙΧ.

-  ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΟΣ , Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ!!!!!!!



Αγαπητοί Συνδημότες, 

Πολλές φορές, έχω αναφέρει, ότι οι πρώην Δημοτικές Αρχές της Ερμιονίδας, όχι μόνο δεν είχαν βάλει την μια πέτρα πάνω στην άλλη στη δεκαετή θητεία τους στην Ερμιόνη,  αντiθέτως κατέστρεψαν έργα και επιτυχίες της τότε Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ερμιόνης .

Και ιδιαίτερα αυτός ο πρώτος Δήμαρχος της Ερμιονίδας με την κουστωδία του, μ' αυτές τις συχνές-πυκνές τους συνεδριάσεις κάτω από τη τέντα, κατάφεραν να καταστρέψουν τις προσπάθειες του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης.

Δηλαδή,με τις πολιτικές τους πρακτικές και τις άσκοπες αρνήσεις να αναλάβουν τις αρμοδιοτητες που ειχε κερδισει με υπεύθυνες πολτικές ο τέως Δήμος Ερμιόνης, απώλεσαν (σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ την 401/021) τα δικαιώματα και το κουμάντο που είχε ο Δήμος Ερμιόνης για την χρήση του αιγιαλού στο Μετόχι με την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών. 

Βλέπε αποσπάσματα της Υπουργικής απόφασης του 1999.






Αυτός λοιπόν ο πρώτος Δήμαρχος της Ερμιονίδας, ξεγέλασε τότε τους αγανακτισμένους Ερμιονίτες, (επαγγελματίες, ταξιτζήδες και επιχειρηματίες), με την στάση που κράτησε σ' αυτό το σοβαρό θέμα. 

Δηλαδή, όχι μόνο δεν τους εξήγησε, (όπως έπρεπε να πράξει ένας Δήμαρχος με ικανότητα και πείρα), λέγοντας τους υπεύθυνα και ξεκάθαρα ότι για να έχουμε επιρροή στο λιμάνι του Μετοχιού και να μην επιτρέψουμε στην Ύδρα να εκτελέσει έργο παρά τη θέληση μας, πρέπει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας, να παραλάβει και να εποπτεύει αυτό το λιμάνι και να εισπράττει τα λιμανιάτικα.

Γιατί μόνον το Λιμενικό ταμείο Ερμιονίδας, είχε τότε τον πρώτο λόγο στο Λιμάνι του Μετοχιού. 

Ο πρώτος Δήμαρχος Ερμιονίδας,  όχι μόνο δεν έπραξε αυτό, αλλά επέτρεψε στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας,  με την 112/23-07-2013 απόφαση του, ν'αρνηθεί την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας .

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αυτός ο πρώτος Δήμαρχος της Ερμιονίδας. 

Προχώρησε και πιο πέρα.

Έτσι "περίεργα και σκοτεινά ",όπως ο ίδιος αναφέρεται σε αυτές τις λέξεις.

Με τη 243/3-9-2013 απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ερμιονίδας, εκφράζει την αρνητική του γνώμη προς τη Γ.Γ. Λιμένων σχετικά με την ανάληψη αρμοδιοτήτων Διοίκησης της Λιμενικής εγκατάστασης στην περιοχή Μετόχι του Δήμου Ερμιονίδας. 

Και έτσι, με αυτές τις αποφάσεις και με αυτές τους τις αρνήσεις, ο πρώτος Δήμαρχος Ερμιονίδας,  άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στους Υπουργούς, να αποφασίσουν την παραχώρηση και την εκμετάλλευση του λιμένα στο Μετόχι, στο Λιμενικό Ταμείο Ύδρας.

Κάνοντας αποδεκτή την 122/13-07-2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας,που ήταν θετική στην πρόταση της Γ.Γ. Λιμένων. 

Για του λόγου το αληθές, δημοσιεύω το Φ.Ε.Κ. που αναφέρει την διΰπουργικη απόφαση και συμπεριλαμβάνει τις αρνητικές αποφάσεις του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας.


Το περίεργο αυτής της υπόθεσης, είναι ότι ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ για να δικαιoλογηθεί στους Ερμιονίτες επαγγελματίες, ο πρώτος Δήμαρχος Ερμιονίδας, κατόπιν εορτής, προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης των Υπουργών.

Αυτό που κατάφερε,  αυτός ο πρώτος Δήμαρχος Ερμιονίδας με την προσφυγή του, ήταν να νομιμοποιηθεί η Υπουργική απόφαση και με τη βούλα της Δικαιοσύνης. 

Αφού το ΣτΕ, εξέδωσε την 401/021 απόφαση του.

Αυτό που κατάφερε αυτός ο πρώτος Δήμαρχος Ερμιονίδας δηλαδή,  ήταν όχι μόνο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας να εισπράττει τα λιμανιάτικα στο Μετόχι αλλά αυτό το ακατόρθωτο που κατόρθωσε περιπαίζοντας τους Ερμιονίτες επαγγελματίες, ταξιτζίδες και επιχειρηματίες είναι ότι: το Λιμενικό ταμείο Ύδρας απο εδώ και στο εξής, μπορεί να κατασκευάσει όποιο (μεγάλο ή μικρό) λιμενικό έργο θέλει στο Μετόχι, όποτε το θέλει και εμείς οι Ερμιονίτες δεν μπορούμε πλέον να βγάλουμε ούτε ΚΙΧ.

ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΟΣ , Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ!!!!!!!

Γκρέμισε την επιτυχία που είχαμε κατακτήσει εμείς, ο τ. Δήμος Ερμιόνης: Την χρήση κατασκευής του έργου στο Λιμάνι του Μετοχιού. 

Αγαπητοί Συνδημότες, 

Μιλάω για κουστωδία, γιατί μέσα σ'αυτούς που συνεδρίαζαν κάτω από τη τέντα,  ήταν και πρόσωπα Ερμιονίτες συνιδρυτές της Παράταξης του πρώτου Δημάρχου Ερμιονίδας που ασχολούνται με την πολιτική αλλά και επαγγελματίες και έπρεπε τότε να τον "φρενάρουν" αυτόν τον πρώτο Δήμαρχο Ερμιονίδας, απ΄αυτές τις πρακτικές του. 

Και επιτέλους, να του δώσουν να καταλάβει ότι άλλο η στρατηγική, η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα και άλλο τα Λόγια του Αέρα.

Εις το επανιδείν ,


ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ