eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Σταμάτης Χατζησταύρου: ''Ο Κρανιδιώτης που έτρεξε την 25η Μαρτίου για να τιμήσει την ιστορία (videos-foto)''

 

o Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος τιμά στον τερματισμό στα Δερβενάκια τον Κρανιδιώτη δρομέα Σταμάτη Χατζησταύρου

''Όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι σαν τον Σταμάτη, η κοινωνία μας θα γίνεται καλύτερη!''


Ρεπορτάζ- Επιμέλεια:Μίλτος Ιωαννίδης - Κοσμάς Γεωργίου

Πήρε την πρωτοβουλία να τρέξει αυτά τα εκατό ιστορικά χιλιόμετρα από τον τόπο που γεννήθηκε ένας ήρωας ,το Κρανίδι, μέχρι τον τόπο που γνώρισε τον ένδοξο θάνατο, μαχόμενος για την λευτεριά της Πατρίδας, τα Δερβενάκια. Προπονήθηκε σκληρά, αφοσιώθηκε με αγάπη στο αγαπημένο του άθλημα και με μοναδικό του γνώμονα την τιμή και την ανάδειξη του τόπου μας, της κληρονομιάς του και των παλικαριών του, έφερε, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, την  αποστολή του εις πέρας, κάνοντας μας υπερήφανους!



Ο Κρανιδιώτης ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ,Σταμάτης Χατζησταύρου, απέδωσε τον δικό του "φόρο τιμής" στον Παπαρσένη Κρέστα και έδωσε το παράδειγμα σε όλους μας τι θα πει να προσηλώνεσαι για κάτι σπουδαίο και να αφιερώνεις τα πιο αγνά σου αισθήματα για να προσφέρεις στον τόπο που σε γέννησε!




Ο Σταμάτης Χατζησταύρου, ξεκίνησε στις 7 το πρωί της 25ης Μαρτίου από το άγαλμα του Παπαρσένη, στην Κάτω Πλατεία και με ενδιάμεσους σταθμούς του, την Ιερά Μονή Αυγού, τον Άγιο Ανδριανό, τα Λευκάκια και το Άργος, έφτασε στο τέρμα της διαδρομής του, στα Δερβενάκια ,λίγο μετά τις 18.00.


Έφτασε, μαζί με τον Θανάση Σαλταπίδα, τον Μάκη Πίλουρη και τον Παναγιώτη Γκιώνη,(έτρεξαν μαζί του από τον Άγιο Ανδριανό έως τα Δερβενάκια), κρατώντας τις επαναστατικές σημαίες του Κάτω Ναχαγιέ, (Ερμιονίδας), τον Σπετσών, της Ύδρας και την γαλανόλευκη, οι κυανόλευκες λωρίδες τις οποίας, συμβολίζουν αυτό που ορκίστηκαν οι πρόγονοι μας, το ΑΘΑΝΑΤΟ '21: "Ελευθερία ή θάνατο!"





Με την άφιξη του, ασπάστηκε τον τάφο του Παπαρσένη, γνώρισε την αποθέωση και συγκινημένος, έπεσε στις αγκαλιές των γονιών του, των συναθλητών του και των φίλων του!

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, σε σύντομη ομιλία του, αφού συνεχάρη τον Σταμάτη Χατζησταύρου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του, του παρέδωσε τιμητική πλακέτα.

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Άρης Μπίμπας,  του απένειμε το μετάλλιο της τιμής και η Αντιδήμαρχος κ. Αγγελική Λούμη-Γιαννικοπούλου, τον τίμησε με το στεφάνι της δόξας για το εγχείρημα του.

Εμείς, από την πλευρά μας, συγχαίρουμε τον Σταμάτη Χατζησταύρου και ευχόμαστε,   το δικό του παράδειγμα,  όχι μόνο να καθιερωθεί αλλά να βρει μιμητές που από κοινού θα συμβάλλουν στην όμορφη προσπάθεια, να αναδειχθεί συνολικά ο τόπος μας ,η κληρονομιά του και οι ηρωικές του μορφές.

Στα βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του Σταμάτη Χατζησταύρου αλλά και τις συγκινητικές στιγμές που ακολούθησαν από την άφιξη του στα Δερβενάκια.

Stamatis Chatzistavrou
η άφιξη στα Δερβενάκια!
Μαζί με τους Θανάση Σαλταπίδα, Μάκη Πίλουρη και Παναγιώτη Γκιώνη.
Μαζί με τις σημαίες της Ερμιονίδας ,(κάτω Ναχαγιέ), των Σπετσών, της Ύδρας και την γαλανόλευκη!


sportermionida