eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:''Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗΣ ΑΝΑ ΦΡΕΑΤΙΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΕ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ''



 Κύριε Δήμαρχε,

Όπως σας έχω επισημάνει τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και σε επίπεδο δελτίων τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε πάρει μία διπλή εντολή από τους δημότες του Δήμου Ερμιονίδας, να στηρίξουμε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του δημοτικού έργου αλλά και να ασκούμε το συνταγματικό μας καθήκον ως παράταξη της αντιπολίτευσης, τον έλεγχο επί των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Τώρα επί του επίμαχου θέματος με τις υποχρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ προς τον εργολάβο και το τέλος της διακλάδωσης ανά φρεάτιο επιγραμματικά δηλώνω για τελευταία φορά τα εξής:

Ø Το αίτημα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ για οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Ερμιονίδας υποβλήθηκε στον Δήμο μας στις 15 Ιουνίου 20202, με την Α/Α 166/2020 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου 30-3-2020 ΦΕΚ 75 Τεύχος Α. Στα πρακτικά της απόφασης του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ το αίτημα τεκμηριώνεται για κάλυψη άμεσων αναγκών με ανάλογο πίνακα εσόδων και εξόδων λόγω μη είσπραξης λογαριασμού νερού λόγω covid-19. Στην συνέχεια ακολούθησε απόφαση στην οικονομική Επιτροπή σχετικά με οικονομική ενίσχυση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, όμως ήθελε και

απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έγινε τον Δεκέμβριο του 2020. Η ουσία είναι ότι πράξη νομοθετικού περιεχομένου προέβλεπε οικονομική ενίσχυση λόγω covid-19 για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών. Τώρα από αυτά τα χρήματα του δανείου καλύψατε το 10% της υποχρέωσής μας προς τον εργολάβο. Το κατανοήσαμε, δεν το σκαλίσαμε, συνειδητά με έμμεσο τρόπο το στηρίξαμε. Άρα τα πρακτικά της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δικαιώνει την ορθότητα των απόψεών μου και των θέσεών μου.





Ø Γνωρίζουν οι δημότες μας τις πάγιες θέσεις της παράταξής μου που έχουν διατυπωθεί τα τελευταία χρόνια, ότι η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ έχει σοβαρά, τεράστια και διαχειριστικά – οικονομικά προβλήματα που οποιαδήποτε μορφή δανειοδότησης πρέπει να συνοδεύεται με εφαρμογή ενός αυστηρού ολοκληρωμένου σχεδίου βελτίωσης των οικονομικών δεικτών της επιχείρησης, κάτι που στην επίμαχη απόφαση των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας, δεν εμφανίστηκε πουθενά, απουσίασε επιδεικτικά, γι’αυτό και η αρνητική μας τοποθέτηση.

Ø Με ικανοποίηση αποδέχομαι τη δέσμευσή σας ότι το τέλος της διακλάδωσης ανά φρεάτιο ποσού 316+ΦΠΑ θα ξαναέρθει για συζήτηση και λήψη απόφασης τόσο στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας. Γιατί όπως σας είχα επισημάνει στον προϋπολογισμό του Ο.Ε. 2021 της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ είχε εγγραφεί «πονηρά» να εισπραχθεί στον κωδικό 13-07-00, υλοποιώντας τις αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου και τότε πολλά «καλά» ξεμπερδέματα. Άρα η παρέμβασή μου έφερε αποτελέσματα. Γιατί είναι άδικο οι δημότες – καταναλωτές στις Δ.Κ. Κρανιδίου και Πορτοχελίου να επιβαρυνθούν και με τέλος διακλάδωσης ανά φρεάτιο, ενώ έχουν ήδη υποχρέωση να πληρώσουν το τέλος αποχέτευσης και ιδιωτικά έξοδα σύνδεσης με το δίκτυο. Άρα οι παρεμβάσεις μας δεν έχουν πρόθεση άγονης αντιπαράθεσης, υπηρετούν τη διαλεκτική προσέγγιση – θέση – αντίθεση και εκεί που χρειάζεται σύνθεση απόψεων προς όφελος των δημοτών μας και της τοπικής μας κοινωνίας.

Αυτό όμως που απαιτείται από την πλευρά της διοίκησης είναι να έχετε τη βούληση να μας ενημερώνετε εκ των προτέρων, άρα καλύτερα να προλαβαίνουμε τις λαθεμένες επιλογές από όποιον και αν προέρχονται.

Σας συνιστώ να μας ακούτε και να μελετάτε τις παρεμβάσεις μας. Δε θα χάσετε, είναι γόνιμο το παιχνίδι του εμπλουτισμού ιδεών και παρατηρήσεων, προάγει το διάλογο και λύνει με καλή πρόθεση πολλά προβλήματα.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ