eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ''ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ''


 
Ο κλάδος του τουρισμού στην Ερμιονίδα, μετά από την δύσκολη περίοδο της καραντίνας, καταγράφει ήδη τεράστιες απώλειες, οι επιχειρηματίες μιλούν για πτώση ακόμα και 70% και φοβούνται για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.
Η επόμενη χρονική περίοδο είναι ιδιαίτερα σημαντική και είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η έντονη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από τον Δήμο Ερμιονίδας και τις υπηρεσίες του.
Ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν και του ανοίγματος των επιχειρήσεων στο Πορτοχέλι και μετά τις διαμαρτυρίες δημοτών είναι αναγκαία η άμεση απομάκρυνση ενός τεράστιου σάπιου και εγκαταλειμμένου πλοίου που είναι δεμένο στον λιμένα –σε κεντρικό σημείο μάλιστα- και δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις μόνο με την εικόνα του δίνοντας ένα ακόμη πλήγμα στο τουριστικό προϊόν.
Το σάπιο σκαρί, είναι πολύ εύκολο να βυθιστεί σε ελάχιστο χρόνο λόγω εισροής υδάτων. Το τοξικό φορτίο του θα απλωθεί στη θαλάσσια περιοχή και πολύ πιθανό σε όλο το πανέμορφο λιμάνι του Πορτοχελίου, και να προκαλέσει οικολογική καταστροφή.με ανυπολόγιστη ζημιά.
Αύριο η παράταξή μας θα αποστείλει σχετικό ερώτημα για το θέμα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας.
 
ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ