eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Με πρωτοβουλία Ανδριανού, σύσκεψη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Ερμιονίδα.

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υπουργό Μετανάστευσης, μετά και την αποστολή απάντησης στη σχετική με αριθμό πρωτοκόλλου 6753/26/5/2020 Ερώτηση που είχε υποβάλει με θέμα το χρονοδιάγραμμα κατάργησης της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Ερμιονίδα και απομάκρυνσής της από την Αργολίδα, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 σύσκεψη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Στη σύσκεψη, πέραν τον κ. Ανδριανού, συμμετείχαν ο αρμόδιος Υπουργός κ. Νότης Μηταράκης, ο Ειδικός Γραμματέας Υποδοχής κ. Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ Γιάννης Γεωργόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ Αριστείδης Μπίμπας.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο κ. Ανδριανός έθεσε εκ νέου τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Ερμιονίδα, αναφέρθηκε στη γραπτή απάντηση του Υπουργού, και επεσήμανε με επιχειρήματα την ανάγκη κατάργησης της δομής και απομάκρυνσής της από την Αργολίδα.
Ο κ. Μηταράκης από την πλευρά του συμφώνησε με την ανάγκη επίσπευσης της αποσυμφόρησης αρχικά, η οποία και θα ξεκινήσει σύντομα και του οριστικού στη συνέχεια κλεισίματος της δομής το συντομότερο δυνατό (εντός του προσεχούς τετραμήνου).