eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Εμείς τι θα συνεισφέρουμε στον Πρωτογενή τομέα; Γαϊδουράγκαθα;

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

O βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας:
""Τον κομβικό ρόλο του "κοιμώμενου γίγαντα" της ελληνικής οικονομίας, του πρωτογενή τομέα, στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα συμβάλλει στην αναστροφή της οικονομικής ύφεσης, υπογραμμίζει ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με άρθρο του στην εφημερίδα "Agrenda", με τίτλο: "Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να προσφέρει στην εθνική οικονομία πάνω από το 20% του Α.Ε.Π.".
Ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει ότι "ο πρωτογενής τομέας, με τη φυτική και ζωική παραγωγή, ανέρχεται σήμερα στα 11 δις ή 5,1% του Α.Ε.Π. Οι εξ αυτού προερχόμενες επιδοτήσεις υποστήριξης του εισοδήματος των γεωργών σε 2 δις ή 1% του Α.Ε.Π. και η μεταποίηση σε 12 δις ή 5,2% του Α.Ε.Π. Συνολικά δηλαδή 25 δις ή 11,3% του Α.Ε.Π. Το ποσοστό αυτό είναι μεν διπλάσιο από το μέσο όρο της Ε.Ε., αλλά σαν απόλυτο ποσό υστερεί σημαντικά από το αντίστοιχο ποσό των μεγάλων ανταγωνιστριών μεσογειακών χωρών όπως είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Ο στόχος των 40 δις στα επόμενα πέντε χρόνια, είναι απολύτως εφικτός ώστε τελικά η συνεισφορά στο Α.Ε.Π. να κυμαίνεται σταθερά πάνω από 20%".""

Ο Δήμος μας, η Περιφέρειά μας, αν δεν κάνω λάθος, είναι εκ της ΝΔ. Τι σχεδιάζουν και τι πράττουν για την Ερμιονίδα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον Πρωτογενή τομέα; Ο διπλασιασμός τής αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης σε 5 χρόνια, που κατά τον βουλευτή της ΝΔ είναι και στόχος της Παράταξης (και στόχος και επιδίωξη όλων μας), συγκινεί καθόλου τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχό μας; Γνωρίζουν ότι όταν ακόμη είχαμε υπόγεια νερά η Ερμιονίδα είχε 200 000 δέντρα εσπεριδοειδών, ήταν ονομαστή για τα μποστάνια της με ντομάτα, κολοκυθάκι, μελιτζάνες, πεπόνια; Θυμάται κανένας ότι το πρώιμο κολοκυθάκι και η ντομάτα από τα μποστάνια του Θερμησιού τροφοδοτούσαν κάποτε όλη την Αθήνα;


Αν στην 4ετία σας νερό άρδευσης και πόσιμο δεν έλθει με οποιοδήποτε τρόπο στην Ερμιονίδα, σημαίνει αποτυχία στα κύρια και σημαντικά, αποτυχία (αμαρτία κατά τους αρχαίους προγόνους μας) που ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Βασίλης Γκάτσος