eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Οι "Δηλώσεις" θυμίζουν άλλες εποχές. Το δίκιο της Ερμιονίδας το ξέρουν όλοι πολύ καλά.

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Η όποια κυβέρνηση έχει ένα πολύ δύσκολο θέμα να διαχειριστεί, εθνικό θέμα, και όλοι πρέπει να συμπαρασταθούμε αλλά με δίκαιο τρόπο. Όσοι έχουν ζήσει έστω και για λίγο την κατάσταση στη Μυτιλήνη και στα νησιά μας (ο γράφων την έχει ζήσει αρκετά), αντιλαμβάνονται ότι τα νησιά από αυτή την κατάσταση υποφέρουν και οικονομικά βουλιάζουν. Αυτό επιδιώκουν οι γείτονές μας Τούρκοι. Δύσκολα πράγματα, και πρέπει όλοι να δείξουμε κατανόηση.
Πολύ σωστά ο αρμόδιος υπουργός ξανατονίζει:

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι η δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη την Επικράτεια, χωρίς να υπερβαίνει το 1% ανά Περιφερειακή Ενότητα. Ως προς την Αργολίδα σήμερα οι διαμένοντες αντιστοιχούν στο 0,5% του συνολικού πληθυσμού».


Πράγματι, οι του Γαλαξία αντιστοιχούν στο 0,5% του πληθυσμού της Αργολίδας, δηλαδή περί τους 500 σε σύνολο πληθυσμού 100 000, αλλά όλοι βρίσκονται στον Γαλαξία !!!!
Έτσι η "δίκαιη κατανομή" στην Ερμιονίδα είναι 5% (!!!) δηλαδή δέκα φορές περισσότερο από το 0,5%, αλλά το και κυριότερο, για όλο τον πληθυσμό του Αργολικού Κάμπου, αν και τουλάχιστον 7πλάσιος από την Ερμιονίδα, το ποσοστό προφανώς είναι 0% (!!!!!!!!).
Άρα οι αιτούντες άσυλο "παρκαρίστηκαν" στην Ερμιονίδα με το άστε ντούα και όχι με τη δίκαιη κατανομή του Υπουργείου η οποία απαιτεί η Ερμιονίδα να φιλοξενήσει 50 άτομα, που είναι το 0,5% του μόνιμου πληθυσμού της. Αυτό στην πράξη σημαίνει περί τις 12 οικογένειες. Δηλαδή σχεδόν από μία σε κάθε χωριό, δηλαδή από ένα σπίτι νοικιασμένο σε κάθε χωριό μας.
Τη φιλοξενία 50 ατόμων δεν μπορεί να την αρνηθεί ο Δήμος, δεν νομίζω ότι θα την αρνιόταν και το σύνολο των συμπατριωτών σε μια επαρχία που κάποτε φιλοξενούσε 1100 Iνδούς χώρια οι άλλοι και το σχολείο του Πορτοχελίου είναι πρώτο της Ευρώπης σε πολυεθνικότητα. Η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ νοικιάζει σπίτια με πολύ καλό νοίκι, πληρώνει όλα τα τέλη, ρεύματα κ.λ.π. και επισκευάζει όλες τις ζημιές. Στην πρωτεύουσα πολλοί και μάλιστα ευκατάστατοι έχουν νοικιάσει τα σπίτια τους για αυτή τη φιλοξενία. Τα ξέρει αυτά πολύ καλά και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτές οι οικογένειες ζουν σαν άνθρωποι. Ακόμη και στον Γαλαξία θα ζούσαν 12 οικογένειες ανθρώπινα και θα μπορούσε ο Δήμος και οργανώσεις να τους προσφέρουν παιδεία, περίθαλψη κ.λ.π.

Δεν χρειάζονται λοιπόν δηλώσεις - εξουσιοδοτήσεις συμπαράστασης. Ο Δήμαρχος έχει από όλους την εξουσιοδότηση να χειριστεί το θέμα αλλά σύμφωνα με τη δίκαιη κατανομή του 0,5% του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.
Να απαιτήσει να εφαρμοστεί η δίκαιη κατανομή, να μείνουν μόνο 50 άτομα στον Γαλαξία, και τους υπόλοιπους  το υπουργείο και η Περιφέρεια να τους φιλοξενήσει σε σπίτια ή δομές της υπόλοιπης Αργολίδας εδώ και τώρα.

Και ο Δήμαρχος έχει απόλυτα δίκαιο σε ένα πράγμα για την αγανάκτησή του: Στηριγμένος στην ΝΔ, με Περιφερειάρχη στηριγμένο ομοίως στη ΝΔ, με πρώην που χρόνια ήταν με την ΝΔ, με κυβέρνηση της ΝΔ, του συμπεριφέρθηκαν επιεικώς σαν εντελώς πολιτικά ξένο. Του φόρτωσαν όλο το βάρος, ενώ έπρεπε να το μοιραστεί όλη η Αργολίδα.

Η δε επερώτηση του βουλευτή κ. Ανδριανού δεν είναι σωστή. Έπρεπε να απευθυνθεί στον αρμόδιο υπουργό και στον Περιφερειάρχη και να απαιτήσει να εφαρμόσουν στην Αργολίδα την δίκαιη κατανομή του υπουργείου, το 0,5%, εδώ και τώρα. Να απαιτήσει την παραμονή μόνο 50 αιτούντων ασύλου και την άμεση μεταφορά των υπολοίπων σε δομές ή ότι άλλο εκτός Ερμιονίδας, αλλά εντός Αργολίδας. Φυσικά και οι άλλοι βουλευτές μας, δεν μιλούν διαφορετικά, προφανώς γιατί οι ψήφοι οι πολλοί της Αργολίδας δεν βρίσκονται στην Ερμιονίδα.

Εύκολα  λοιπόν διασυρόμαστε ως αφιλόξενοι κ,λ.π., ενώ οι Δήμοι Άργους και Ναυπλίου είναι φιλόξενοι ... αφού δεν τους πήγαν ούτε ένα μετανάστη!
Ας δείξουν τα φιλόξενα αισθήματά τους, με πραγματική συμπαράσταση, αλλά και πειθαρχεία στη δίκαιη κατανομή του υπουργείου. Ας έρθουν οι δήμαρχοί τους να πάρουν τους περίπου 430 από τον Γαλαξία που τους αναλογούν, σύμφωνα με την δίκαιη κατανομή.

Δυστυχώς άλλες είναι οι αλήθειες. Και επειδή η Ερμιονίδα δεκαετίες είναι παραπεταμένη, τάχατες πλούσια και ευημερούσα, γιατί μένουν πολλοί πλούσιοι, μήπως πρέπει να ζητήσουμε τη μετάταξή μας στην Περιφέρεια Αττικής όπως είναι η γύρω περιοχή μας;

Βασίλης Γκάτσος