eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 3 Μαΐου 2020

''Επίσκεψη του Ανδρέα Πουλά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου''


 «Προβλήματα συντονισμού δυσχεραίνουν το έργο του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Καλούμε τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»




Σήμερα το πρωί συναντήθηκα και συνομίλησα με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και ενημερώθηκα για τα τεκταινόμενα από τον Δ/ντη κύριο Μουστάκα.

Το  Κ.Υ. Κρανιδίου αυτή την εποχή καλείται να αντιμετωπίσει με τις λιγοστές του δυνάμεις και υποδομές, την σωρεία των κρουσμάτων που προέκυψαν στην δομή των μεταναστών και ταυτόχρονα να διαφυλάξει την δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.


Παρ’ όλες  τις αντίξοες συνθήκες και ελλείψεις,  καταφέρνει να στέκεται όρθιο χάρη στην φιλοτιμία και την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν ιατροί και νοσηλευτές, είτε μόνιμοι είτε προσωρινά τοποθετημένοι από άλλες υγειονομικές δομές της Αργολίδας.

Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε ως κοινωνία ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Δυστυχώς  όμως ως  προς την διαχείριση των περιστατικών υπάρχουν αστοχίες που οφείλονται σε έλλειψη συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων δομών.

Επανειλημμένα και πολύ νωρίς είχαμε τονίσει την σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή και είχαμε ζητήσει εκτός των άλλων να υπάρξει μόνιμο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι για τον συντονισμό και τον έλεγχο της διασποράς του ιού.

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Υγείας, τον Ε.Ο.Δ.Υ. και την 6η Υ.Π.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φέρουν άμεσα τους γιατρούς που υποσχέθηκαν για την ενίσχυση του Κ.Υ. Κρανιδίου και  να επιλύσουν τα επείγοντα προβλήματα συντονισμού που δυσχεραίνουν το έργο αυτών των ανθρώπων ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία.