eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Άρης Δημαράκης:'' Έρχεστε σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής, να οικειοποιηθείτε έργα και πράξεις της Δημοτικής Αρχής του αείμνηστου Δημητρίου Σφυρή.''


Επιτέλους δείξτε λίγο σεβασμό στη μνήμη ενός ανθρώπου που έδωσε και τη ζωή του ακόμη,για το Δήμο και τα προβλήματα του.
Έρχεστε σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής, να οικειοποιηθείτε έργα και πράξεις της Δημοτικής Αρχής του αείμνηστου Δημητρίου Σφυρή.
Ποιες ενέργειες κάνατε Κυριοι , ως νέα Δημοτική Αρχή, για το ΣΜΑ στη θέση Κάμπος Κρανιδίου;
Μπορείτε να μας πείτε;
Ποια απόφαση φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το εν λόγο θέμα από το Σεπτέμβρη του 2019?
Από το 2015 νοικιάστηκε ο συγκεκριμένος χώρος κι έγιναν οι σχετικές μελέτες,
3 φορές κατατέθηκε φάκελος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή κι έρχεστε σημερα να μας πείτε,ότι εσείς επιλέξατε κι υλοποιήσατε τη λύση για το Σταθμό Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων;
Χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος αναφέρετε στην ανακοίνωση σας. 
Κουραστήκατε πολύ για να το σκεφτείτε;
400.000 Ευρώ περνούν κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του Δήμου για αυτό το σκοπό.
Δενξέρω ω αν έχετε τόσο "μέσον"στη σημερινή Κυβέρνηση,ώστε να νομοθετήσει ειδικά για την Ερμιονίδα και να αδειοδοτήσει το ΣΜΑ ,η έπαιξαν ρόλο και τα άλλα 22 ΣΜΑ της Περιφέρειας Αττικής.
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι το ΣΜΑ που η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου σκέφτηκε,οργάνωσε,μελέτησε και χρηματοδότησε,ήταν και είναι ο μοναδικός Δήμος εκτός Αττικής.
Όπως το ότι ,κατά την περίοδο 2014- 2019, ο Δήμος μας ήταν ο πιο πρωτοποριακός Δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θέμα των απορριμμάτων.
Ξέρω και πρέπει, ο Δήμοςνα έχει συνέχεια και όλοι να προσπαθούμε για το καλύτερο του Τόπου μας.
Θα περίμενα όμως,ειδικά αυτή τη στιγμή,μετά την απουσία του ανθρώπου,στον οποίο οφείλεται αυτό το έργο,να υπήρχε τουλάχιστον μια εκτενή αναφορά και παραδοχή ,για αυτή την προσπάθεια που έκανε για το καλό του τόπου μας.
Αντί λοιπόν να βγάζετε ανακοινώσεις λέγοντας (τελειώσαμε,-υλοποιήσαμε,-ολοκληρώσαμε,) με μοναδικό σκοπό να οικειοποιηθείτε τα έργα που δε σας ανήκουν θα μπορούσατε να βγάλετε μια λιτή ανακοίνωση περί της έγκρισης του έργου χωρίς να απαξιώνετε τις προσπάθειές όλων μας.
Φυσικά και δεν θα έγραφα αν υπήρχε στη ζωή ο αείμνηστος Δημήτριος Σφυρής. 
Νοιώθω όμως την ανάγκη, όχι να υποστηρίξω, η να διαφύλαξω τον αγώνα του,αλλά απλά και ανθρώπινα,να δειξω την πραγματικότητα και να αποδώσω την αλήθεια.

ΥΓ:Πριν προτρέξουν κάποιοι να μιλήσουν για διαδοχές, αντιπαλότητες , κλπ, ενημερώνω ότι θα παραμείνω Δημοτικός Σύμβουλος,για να βοηθήσω κι όχι να αντιπαρατεθώ σε όποια προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης.

 Άρης Δημαράκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου