eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

''ΦΑΚΕΛΟΣ - ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ NEWS: Το οδοιπορικό στο Μετόχι και η (δύσκολη) επόμενη μέρα. ''

ΦΑΚΕΛΟΣ - ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ NEWS:
-Η ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ...-
''Το οδοιπορικό στο Μετόχι και... η (δύσκολη) Επόμενη μέρα.''
Φωτογραφίες - ρεπορταζ στο οδοιπορικό:Μίλτος Ιωαννίδης

"Χαριστική βολή για την αγροτική μας παραγωγή". "Καταστραφήκαμε". "Χάσαμε τους κόπους μιας ζωής." "Τι θα κάνουμε τώρα;".
Είναι μερικές μόνο απο τις κραυγές αγωνίας και απόγνωσης των κατοίκων στα "Βλαχέϊκα".
Οι φλόγες έφτασαν μέχρι και τις αυλές των σπιτιών. Μάλιστα σε ένα σπίτι η φωτιά έκαψε ότι υπήρχε.Το αυτοκίνητο. Το εσωτερικό της κουζίνας. Την αποθήκη. 
Στο σημερινό μας οδοιπορικό στον δρόμο προς το "Μετόχι", διαπιστώσαμε την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι (λιγοστοί) κάτοικοι και οι αγροτοπαραγωγοί της περιοχής.Η θέση τους είναι ιδιαιτέρα δύσκολη.  Εκτός απο την  αγωνία που πέρασαν το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας όταν και πάλευαν με κάθε μέσο για να σώσουν τα σπίτια τους απο τις φλόγες ,έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα, την (σχεδόν) ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών τους. "το 70 με 80% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν καταστραφεί" θα μας πει παραγωγός της περιοχής που είδε 250 δέντρα ελιές που έχει στο κτήμα του να καίγονται. Όσο για τις συνέπειες;
"ανυπολόγιστες" τονίζει ο ίδιος παραγωγός. "Δεν χάθηκε μόνο η φετινή χρονιά. Αλλά τουλάχιστον η επόμενη δεκαετία". Και εξηγεί: "Το ελαιόδεντρο δυστυχώς θέλει πολύ καιρό να αναπτυχθεί. Όλη μας η παραγωγή κάηκε. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να επανακάμψουμε" για να διερωτηθεί κατόπιν εύλογα: "Τώρα που χάσαμε τους κόπους μιας ζωής, τώρα που κάηκαν οι καλλιέργειες μας, τι θα κάνουμε; Αυτό ήταν για εμάς η χαριστική βολή".
Ένας άλλος παραγωγός μας είπε: "Πρόκειται για ανυπολόγιστη καταστροφή. Ούτε σε 15 χρόνια δεν πρόκειται να επανέλθουμε στα ίδια επίπεδα. Κάηκαν χιλιάδες δέντρα. Η βασική πηγή εισοδήματος μας δεν υπάρχει πλέον.Δεν ξέρουμε πως θα ζήσουμε πλέον τις οικογένειες μας".
Μια άλλη κάτοικος της περιοχής η κα. Αγγελική δεν είδε μόνο τις καλλιέργειες της να καίγονται. Δυστυχώς οι φλόγες έκαψαν μέρος του σπιτιού της, το αυτοκίνητο, και μια μικρή αποθήκη. "Είμαι σε απελπιστική κατάσταση. Πάλευα τόσα χρόνια και σε μια στιγμή έγιναν όλα στάχτη" για να προσθέσει "τι θα κάνουμε εμείς τώρα;" δείχνοντας μας την ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστη. 
Όπως πληροφορηθήκαμε μάλιστα στην περιοχή δεν υπάρχει παροχή ηλεκτροδότησης (λόγω του ότι οι πυλώνες παραδόθηκαν και αυτοί στις φλόγες) ενώ ζημιές έχουν καταγραφεί και στο αρδευτικό δίκτυο. 
Φωτογραφίες - ρεπορταζ στο οδοιπορικό eikonoskopionews




''ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΚΟΝOSKOPIO NEWS ΚΑΙ ΤΟ EIKONOSKOPIO TV...''