eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΜΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...''

 ''ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΠΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΒΑΝΔΑΛΟΥΣ :''
''Είναι αυτοί οι αλιβάνιστοι που δεν πατούν στην εκκλησία αλλά νομίζουν πως έχουν λόγο και άποψη σε κάθε θέμα...''
 

Αγαπητοί Ερμιονίτες. 
«Θαυμάστε» αυτές τις φωτογραφίες από το χώρο του Αγίου Γερασίμου. Είναι οι πόρτες που βάλαμε για την προφύλαξη του χώρου από τους βάνδαλους και τώρα οι ίδιοι βέβηλοι ξαναχτύπησαν μη αρκούμενοι στην καταστροφή της μίας αλλά και των δύο συρόμενων. Εξοπλισμένοι με τροχό κατέστρεψαν τις κλειδαριές, έκοψαν ένα σιδερένιο σταυρό, διέλυσαν τα λουκέτα και πέταξαν τις πόρτες με μανία για να περάσουν και να αγναντέψουν την πόλη!
 Είναι αυτοί οι αλιβάνιστοι που δεν πατούν στην εκκλησία αλλά νομίζουν πως έχουν λόγο και άποψη σε κάθε θέμα, ακόμα και εκκλησιαστικό. Μιλούν για τους ιερείς σα να είναι οι χειρότεροι και ποταποί αλλά αυτό μαρτυρεί την προσωπική τους αρνητική τοποθέτηση σε κάθε ιερό και όσιο. 

Τόσα έχουν γραφτεί ακόμα και σε φυλλάδες που οι ίδιοι εξέδιδαν για τους ιερείς τούτης της πόλης αλλά η αξιοπρέπεια των ιερέων και η ανοχή τους δεν προχώρησε σε άλλου είδους αντιδράσεις. Για τους ιερείς κάθε ασεβής λόγος είναι ένα ακόμα χτύπημα στο καρφί της εθελούσιας σταύρωσής τους μαζί με το Χριστό. Δεν υποκύπτουν σε τίποτα και ξέρουν να προχωρούν με το κεφάλι ψηλά, με ευγένεια, ήθος και ταπεινότητα. Ομως αυτοί που τα εκτοξεύουν να ξέρουν πως βγάζουν τά προσωπικά και άθλια ενοχικά τους συμπλέγματα εις κοινήν θέαν. 
 Παρά το.........

....... προχωρημένο της ηλικίας τους και αντί τα γηρατειά να είναι  για αυτούς ευκαιρία περισυλλογής και μετανοίας για τον πρότερο βίο τους, συνεχίζουν να ασχολούνται με κάθε λογής θέμα που αν τα καλοζυγιάσεις θα δείς πως τα περισσότερα είναι σκανδαλοθηρικά παρά παιδαγωγικά και εποικοδομητικά. Σαν τις μύγες αποζητούν τη βρωμιά και τη λέρα για να ορθώσουν λόγο, να δώσουν μία ηθικιστική συνταγή.  
Ευτυχώς που στο παρελθόν εσείς Ερμιονίτες τους θέσατε στην απομόνωση γιατί τους πέρασε από το μυαλό πως μπορούσαν τάχα να κυβερνήσουν τον τόπο. Και τώρα που κανείς δεν τους δείχνει όχι σεβασμό αλλά ούτε την στοιχειώδη σημασία, αμολούν τα βέλη τους μέσα από ιστοσελίδες ( οι προοδευτικοί!) για να γίνουν περίγελως ακόμα καί εκτός της πατρίδας τους.
 Είναι οι ηθικοί αυτουργοί που βεβήλωσαν τον Αγιο Γεώργιο τη μέρα της εορτής του πρίν χρόνια, με συνθήματα και βωμολοχίες γιατί δεν είχαν άλλο τρόπο αντίδρασης. Τα παραμορφωμένα εκμαγεία! Με την ευκαιρια να τους πω πως, οι πρόγονοί τους ήσαν πολύ καλύτεροι, πολύ αξιώτεροι από αυτούς και είχαν ορθή εκκλησιαστική συνείδηση γιατί παραχώρησαν τον Αγιο Γεώργιο στον Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης  όπως εμφαίνεται στο Βασιλικό Διάταγμα του έτους 1911 (ΦΕΚ). Ο,τι άλλο έχει γραφτεί κατά καιρούς για τον Αγιο Γιώργη είναι ασύστολα ψεύδη μόνο και μόνο για να χτυπήσουν τους ιερείς ακόμα και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.
Είναι αυτοί που μιλούν γιά «πατριώτες και μή», οι γραφικοί και ταλαίπωροι τοπικιστές «τα παραμορφωμένα εκμαγεία» που μιλούν για τους «ντόπιους» και τους «ξένους» και τους ξεχωρίζουν σαν να ανήκουν σε άλλο είδος ανθρώπου. Για τη συνεργασία που έχουν όλοι μαζί από κοινού σε πολλά θέματα, αυτό αποσιωπάται γιατί δεν θεωρείται είδηση.
Ως πρόεδρος του Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, μέσα στις υποχρεώσεις μου έχω και την ευθύνη διαφύλαξης και περιφρούρησης της περιουσίας του Ναού. Τα πάντα είναι νόμιμα, με ανάλογες συμβολαιογραφικές πράξεις που κατοχυρώνουν την ιδιοκτησία τους.
Η συμβολαιογραφική πράξη του προαυλείου χώρου και του παρεκκλησίου του Αγίου Γερασίμου αναφέρει τα εξής: Ο Δήμος Ερμιόνης τον οποίο εκπροσωπεί ο Δήμαρχος κ. Ανάργυρος Λεμπέσης « το παραπάνω λεπτομερώς αναφερόμενο και περιγραφόμενο εδαφικό τμήμα του, δωρίζει σήμερα με το παρόν συμβόλαιο, με δωρεά «εν ζωή» ισχυρή και αμετάκλητη, παραχωρεί, μεταβιβάζει και παραδίδει προς τον αφετέρου ώδε συμβαλλόμενο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμιόνης» και παρακάτω: Ο ίδιος ο δωρητής (Δήμος Ερμιόνης) « αναγνωρίζει τον δωρεοδόχο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμιόνης, από σήμερα αποκλειστικό κύριο, νομέα, και κάτοχο του άνω ακινήτου, που μπορεί στο εξής να κατέχει, νέμεται χρησιμοποιεί για το σκοπό που του δωρήθηκε δηλαδή για την ανέγερση του ναϊσκου του Αγίου Γερασίμου». Ούτε για ρεμβασμούς, ούτε για φαγοπότια, ούτε για υπαίθριους ύπνους μιλά το συμβόλαιο.
1.      Αρκετά χρήματα δόθηκαν για αποκατάσταση πολλών ζημιών στους εξωτερικούς χώρους. Είναι όλα καταγεγραμμένα και στη διάθεση όποιου τά ζητήσει.
2.      Επισκέπτες που συνδύαζαν το φαγοπότι με το ρεμβασμό, τη γευστική απόλαυση με την πανοραμική θέα, μεταρσιούμενοι άφηναν τα αποφάγια τους να τα μαζεύουμε εμείς την επομένη.
3.      Ο Ναός είχε παραβιαστεί τρείς φορές και κάποιοι κατοικούσαν μέσα.
4.      Το δεύτερο ρολόι της ΔΕΗ, τα λάστιχα αυτόματου ποτισμού, οι λάμπες, τα εργαλεία, όλα κατεστραμένα η κλεμένα.
Πιστεύω πως τόσες φθορές δεν δικαιολογούνται αλλά εγίνοντο σκόπιμα. Ολες οι καταστροφικές μανίες βαρύνουν το ταμείο της Παναγίας γιατί ο Αγιος Γεράσιμος έχει πενιχρές εισπράξεις.
Με βάση τα παραπάνω αποφασίσαμε να κλείσουμε το χώρο για λόγους προφύλαξης. Εμείς περιφρουρούμε, ευπρεπίζουμε, φροντίζουμε, και διατηρούμε το χώρο. Κανείς από αυτούς που μιλάνε τώρα δεν έχει βοηθήσει σε τίποτα. Μόνο να μιλούν ξέρουν ως φτωχοί πολυλογάδες. Δύο φορές τα λουκέτα παραβιάστηκαν και τώρα καταστράφηκαν οι πόρτες. Εγω έχω χρέος να διασφαλίσω την εκκλησιαστική περιουσία της ενορίας μου και να προχωρήσω σε κάθε νόμιμο μέσο προς αποκατάσταση των ζημιών και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Γνωρίζω ποιοί είναι αυτοί, όπως και σεις τους γνωρίζετε. Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα αλλά σε άθλιες πράξεις που μπορούν να αλλάξουν και να μεταμορφωθούν σε έργα ευποιίας.
 Προσεύχομαι για την μεταστροφή των ταλαίπωρων εκείνων υπάρξεων, να τους φωτίσει ο Θεός να προλάβουν να χαρούν το δώρο της μετάνοιάς τους τώρα στη δύση της ζωής τους και να ξέρουν πως οι ιερείς του τόπου τους είναι έτοιμοι να τους συγχωρήσουν και να δεχθούν τη μετάνοιά τους. 


                               π. Δημήτριος                 
       εφημέριος
 Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου
           Ερμιόνης