eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

"Σε πολύ υψηλούς τόνους το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για τα σκουπίδια στον "ΣΤΑΥΡΟ" των Διδύμων "

Δριμύ κατηγορώ του Δημήτρη Σφυρή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σταύρο Κούστα: 
"Υποτιμάς τη νοημοσύνη μας. Είσαι ανενημέρωτος. Που είναι το μαγικό ραβδάκι που μας έλεγες τόσους μήνες; Είσαι το παιδί-θαύμα!"
 
  ''φωτο απο την χθεσινή συνεδρίαση''
Τάσος Τζανής προς Σταύρο Κούστα : 
 "Πιστεύετε στα σοβαρά ότι οι παραιτήσεις σας κίνησαν τον μοχλό της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα; θα μας τρελάνετε;  Αν είναι έτσι πηγαίνετε να τα πείτε στο περιφερειακό συμβούλιο. Και θα δείτε τι θα εισπράξετε."

Στο κόκκινο εκτοξεύτηκε  το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στον δήμο Ερμιονίδας με αφορμή τα σκουπίδια στην θέση "Σταυρός" της τοπικής κοινότητας Διδύμων.
Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (απο το οποίο απουσίαζε ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής λόγω της συνεδρίασης του ΦΟΔΣΑ), ήταν υψηλής έντασης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, τον (ανεξαρτητοποιημένο) δημοτικό σύμβουλο κ. Τάσο Τζανή, δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά και πολίτες, να βάλλουν ευθέως κατά του αρμόδιου αντιδημάρχου για τα απορρίμματα κ. Σταύρου Κούστα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε "αγωνιστική στάση" τις μαζικές παραιτήσεις της δημοτικής ηγεσίας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόκειται για μία απο τις πολλές και βαρύγδουπες δηλώσεις που αρέσκεται να κάνει ο κ. Κούστας. Για να έρθει έπειτα η πραγματικότητα και η πράξη να τον διαψεύσουν πανηγυρικά. Καθώς όπως αποδείχθηκε ούτε...."μαγικό ραβδάκι" για τα σκουπίδια διέθετε και πολύ περισσότερο ούτε και μας "εξέπληξε" με την ΔΗΘΕΝ λύση που ΘΑ έδινε για το μείζον θέμα της Ερμιονίδας.
Χαρακτηριστικό γεγονός που αποδεικνύει όλα τα παραπάνω είναι όταν σε ένα σημείο απο την τοποθέτηση του ο κ. Κούστας  ανέφερε: "Την κατάσταση αυτή στον χώρο του "ΣΤΑΥΡΟΥ" Διδύμων, την είχαμε προβλέψει σαν παράταξη απο τον Ιούλιο του 2010...".
Φυσικά εκείνη την χρονική περίοδο (Ιούλιος 2010), ο κ. Κούστας ΔΕΝ άνηκε στην παράταξη του κ. Καμιζή. Άνηκε στην "κίνηση πολιτών Ερμιόνης" και μάλιστα τον Σεπτέμβρη του 2010 είχε κάνει την εξής δήλωση (η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστολόγιο): "Ο Σφυρής έχει γλώσσα τεχνοκρατική και αλήθειας".
Πρόκειται για μια απο τις πολλές, βαρύγδουπες, και άνευ ουσίας δηλώσεις του κ. Κούστα, χάρη στις οποίες η αντιπολίτευση (δια του κ. Σφυρή) τον αποκάλεσε "Παιδί θαύμα" ενώ έπειτα απο ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού στο οποίο επιδόθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα απορρίμματα κ. Σταύρος Κούστας στο οποίο μιλούσε για ΔΗΘΕΝ "αγωνιστικότητα" μέσω..
...παραιτήσεων, για ΔΗΘΕΝ "νίκες", για  ΔΗΘΕΝ "δικαίωση θέσεων", ο (ανεξαρτητοποιημένος) και πλειοψηφών σύμβουλος του δήμου κ. Τάσος Τζανής του είπε: "Πιστεύετε στα σοβαρά ότι οι παραιτήσεις σας κίνησαν τον μοχλό της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα; θα μας τρελάνετε;  Αν είναι έτσι πηγαίνετε να τα πείτε στο περιφερειακό συμβούλιο. Και θα δείτε τι θα εισπράξετε."

Ρεπορταζ - επιμέλεια
Eikonoskopionews