eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

''Πανελλήνιες 2012 στο Εικονοσκόπιο: Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων απο τα λύκεια της Ερμιονίδας στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης''

''Σε καλές σχολές υψηλής ζήτησης πέτυχαν να εισαχθούν οι μαθητές των λυκείων της Ερμιονίδας''
Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης

Απο τα μαθητικά θρανία.....στα φοιτητικά έδρανα. Και απο μαθητές ακαδημαϊκοί πολίτες!
Το "διαβατήριο" για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας "σφράγισαν" και τυπικά οι μαθητές των Λυκείων της Ερμιόνης και του Κρανιδίου μετά και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απο το Υπουργείο Παιδείας. 
Πλέον οι επιτυχόντες ετοιμάζονται...
.....πυρετωδώς για τη νέα σελίδα της ζωής τους που ανοίγει απο το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Πρώτο μέλημα η εύρεση στέγης στην πόλη που βρίσκεται η σχολή στην οποία εισήχθησαν και η εγγραφή τους σε αυτή. Και η προσαρμογή έπειτα στην φοιτητική ζωή θα είναι....θέμα χρόνου.

Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης: Ιατρική, Νομική και σχολές που εξασφαλίζουν ικανοποιητική επαγγελματική σταδιοδρομία.

Οι 20 μαθητές (17 που έδωσαν για πρώτη φορά και 3 που κατέθεσαν ξανά μηχανογραφικό με την διαδικασία του 10%) του Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης εισήλθαν σε περιζήτητες σχολές (Ιατρική, Νομική, Παιδαγωγικά) καθώς και σε σχολές που εξασφαλίζουν είτε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση (Στρατιωτικές και αστυνομικές), είτε σε σχολές που (λόγω των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων) πρόκειται να δημιουργήσουν (ακόμη) περισσότερες θέσεις εργασίας στο μέλλον (πληροφορική, αυτοματισμού, ηλεκτρολογία κοκ) λόγω του έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί στον ευρύτερο κλάδο των τηλεπικοινωνιών.  

Τα ονόματα
17 που έδωσαν για πρώτη φορά 










3 που κατέθεσαν ξανά μηχανογραφικό





Γ.Ε.Λ Κρανιδίου

54 μαθητές (49 που έδωσαν για πρώτη φορά και 5 που κατέθεσαν ξανά μηχανογραφικό με την διαδικασία του 10%) του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου πέτυχαν την εισαγωγή τους σε "καλά" τμήματα πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων. 
Την "μερίδα του λέοντος" στις προτιμήσεις των μαθητριών και των μαθητών του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου συγκέντρωσαν οι οικονομικές σχολές, τα τμήματα που άπτονται (άμεσα η έμμεσα) του τομέα της υγείας ( πχ νοσηλευτική), οι νέες τεχνολογίες (τόσο σε ΑΕΙ όσο και σε ΤΕΙ) καθώς και οι σχολές που οδηγούν ξανά στις σχολικές αίθουσες....

Τα ονόματα
καντε κλικ