eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

''Ρεπορταζ eikonoskopio - Ανυπολόγιστη καταστροφή απο την μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Ερμιονίδα.''

(ακολουθεί παρακάτω αποκλειστική φωτό του Εικονοσκοπίου απο το τουμπαρισμένο όχημα της Πυροσβεστικής)
<<Κινδύνευσαν άμεσα άνθρωποι και κατοικημένες περιοχές. Χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιόδεντρα παραδόθηκαν στις φλόγες. 
Ανεπανόρθωτη η ζημιά για την αγροτική παραγωγή του Μετοχιού.>>
Επιτόπιο Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης.
Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και ελαιόδεντρα έγιναν στάχτη.
Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή "Δάρδιζα" Τροιζηνίας το μεσημέρι της Δευτέρας (20/8) προκάλεσε ανυπολόγιστη καταστροφή στην ανατολική Ερμιονίδα. Κινδύνευσαν άμεσα άνθρωποι και σπίτια, ενώ οι αγροτοπαραγωγοί του Μετοχιού είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.
Η φωτιά (λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων), επεκτάθηκε γρήγορα-προς την ανατολική Ερμιονίδα- παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής δύναμης που έσπευσε άμεσα στο σημείο(9 πυροσβεστικά οχήματα επανδρωμένα απο 20 άνδρες της πυροσβεστικής) ενώ 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη  δεν κατέστη εφικτό να προσθαλασσωθούν και να μετάσχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς καθώς όπως αναφέραμε παραπάνω επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων οι οποίοι επιχειρούσαν με αυτοσχέδια πυροσβεστικά μέσα να διαφυλάξουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. 
 αποκλειστική φωτό απο την προχθεσινή φωτιά
Αξίζει να τονιστεί ότι ένα πυροσβεστικό όχημα του π.κ. Κρανιδίου "τουμπάρισε" (σύμφωνα με πληροφορίες λόγω βλάβης στα φρένα) με τους δυο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό να διακομίζονται στο ΚΥ Κρανιδίου ώστε να τους παρασχεθούν....
...... οι πρώτες βοήθειες.
Στο σημείο ήταν ακόμη ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής και κλιμάκιο του δήμου.
Ωστόσο καλό θα ήταν να επισημανθεί ότι ένα όχημα που έφερε τα διακριτικά του δήμου Ερμιονίδας (και έφερε στην καρότσα του βυτίο δασοπυρόσβεσης) ήρθε στα "Βλαχέϊκα" χωρίς νερό, και στη συνέχεια (όπως φαίνεται και στην φώτο) βρέθηκε στην άκρη του δρόμου (κοντά στην παραλία) με σκασμένο λάστιχο.
 eikonoskopionews.blogspot.gr