eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

''ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''

  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 08/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ/2012.ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΧΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΔΥΜΑ
 ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ:
''Ευτυχώς που δεν υπήρχε διαύγεια να την παρακολούθήσει  ο λαός του Δήμου Ερμιονίδας γιατί και αυτός θα αγανακτούσε μαζι με εμένα.''

Γράφει ο αναγνώστης (μέλος της συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων για τα απορρίμματα της Ερμιονίδας) του Εικονοσκοπίου Σταύρος Γεωργίου απο τους Φούρνους

foto:eikonoskopionews

Με αυτή μου την αναφορά ,έστω και λίγο αργά, θέλω να εκφράσω την βαθειά μου αγανάκτηση που βγαίνει για τις αποφάσεις που πάρθηκαν απο την πλειοψηφία για την όλη διαχείρηση των σκουπιδιών της ανεξέλεκτης χωματερής στο συμβούλιο της τετάρτης:ο8 Αυγούστου2012. 

Γιατί η όλη διαχείρηση των σκουπιδιών αφορά την υγεία των ανθρώπων.Ενώ όλοι συμφωνούσαν στην:ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ-ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ -ΚΔΑΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ,ΟΠΟΥ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΘΑ ΔΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ.Ξαφνικά απο πολλά μυστηριώδη τηλεφωνήματα μάθαμε ότι επιλέχθηκε για χώρος απο τον ΦΟΣΔΑ.

Ο χώρος του δεματοποιητή που τώρα είναι μια μεγάλη ανεξέλεκτη χωματερή ανεγνωρισμένη απο τον Δήμο Ερμιονίδας. Οπως ήταν φυσικό οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή απο όλους τους παρευρισκομένους πολίτες και δημοτικούς συμβούλους προς τους αντικαταστάτες σας ,γιατί έτυχε να λείπετε στο συμβούλιο της Τρίπολης. 

Ευτυχώς που δεν υπήρχε διαύγεια να την παρακολούθήσει  ο λαός του Δήμου Ερμιονίδας γιατί και αυτός θα αγανακτούσε μαζι με εμένα.

Μία ερώτηση ήταν: ο χώρος έχει κορεσθεί δεν χωράει ούτε χαρτοπετσέτα πώς θα μπούν τα μηχανήματα και στον χώρο αυτόν θα πρέπει να γίνουν εδαφολογικές δειγματοληψίες για αναλύσεις λόγω ενδείξεως εξασθενές χρωμίου στις αναλύσεις πόσιμου νερού στην κοινότητα Φούρνων .Οι συγκεκριμένες αναλύσεις εχουν γίνει απο επίσημο και πιστοποιημένο/διαπιστευμένο εργαστηρίο που συνεργάζετε η ΔΕΥΑΕΡ του Δήμου ΕΡμιονίδας.

Και επιπλέον ο χώρος θα πρέπει να καθαρισθεί απο τα χύμα σκουπίδια και τα επικίνδυνα δέματα που έχουν συμπληρώσει δυετία και είναι επικίνδυνα να αρπάξουν φωτιά.  

Οι απαντήσεις ηταν ρηττές απο κα αντιδήμαρχο Σαμπάνη:

Υπάρχει και μιά ομάδα πολιτών Φούρνοι-Διδυμα.Η ομάδα αυτή τι κάνει? γιατί δεν κάνει τις αναλύσεις εδάφους.

Απάντησα εγώ = η ομάδα χωρίς αδεια δεν μπορεί να μπεί να σκαβει και να παίρνει δείγματα,Μήπως? ο Δήμος Ερμιονίδας που είναι υπεύθυνος έπρεπε να είχε κάνει τις συγκεκριμένες αναλύσεις ή εκτός εάν έχετε κάνει και το έχετε κρυφό.Οσο για τα χύμα σκουπίδια πάλι η απάντηση απο την κα Αντιδήμαρχο ήταν καταπέλτης δεν θα τα δέσουμε για να μήν τα σχίσουμε μετά που θα τα κομποστοποιήσουμε.

Αρα κε Καμιζή γιαυτό δεν τα δένατε τα χύμα σκουπίδια και λέγατε ότι ο δεματοποιητής είναι μικρός.Τα στοιχεία του συγκεκριμένου δεματο ποιητη ειναι:επτά(7) τόνοι την ώραν να δένει μπάλες,γιατί στην Πύλο δεν υπάρχει σκουπιδάκι στον χώρο του δεματοποιητή και όλα είναι δεμένα τα σκουπίδια.

Στήν άλλη ερώτηση για την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου η απάντηση του κου Κούστα ήταν και ειρωνική : σιγά τώρα και εσείς μάθατε απο εξασθενές χρώμιο.

Φυσικά μαθαμε διαβάζοντας το πόρισμα του δικαστηρίου της Χαλκίδας το 2010 που επέβαλε στον δήμαρχο να πηγαίνει νερό καλής ποιότητας ,όπως και το δικαστήριο της Θήβας το 2008 διαβάστε τα και κάτι θα μάθετε.Θα πρέπει να καταλάβετε ότι μέχρι να τοποθετηθούν τα μηχανήματα θα περάσει αρκετός καιρός και εσείς τα σκουπίδια θα τα ρίχνεται γιαυτό μεριμνήστε να μήνγίνει το απροχώρητο.

Σήμερα διαβάζω δελτίο του ΦΟΣΔΑ ότι θα φύγουν ορισμένα χύμα σκουπίδια και δέματα για να ανοίξει ο χώρος φαίνεται ότι εσείς κε Δήμαρχε δεν πληροφορήσατε τους αντικαταστάτες σας απο το τηλέφωνο πλήρεσ γι αυτό δεν ξέρανε τι μας λέγανε, άλλα λέει ό ένας άλλα λέει άλλος κα το μπάχαλο συνεχίζετε.Εγώ θέλω να ρωτήση κάτι προσωπικά και να μου απαντήσετε εσείς προσωπικά.Διάβασα στο ιστολογιό σας την επερώτηση του ΚΚΕ που κατάθεσε  στη βουλή των Ελλήνων:13-7-12 ότι επικίνδυνα φορτία βιομηχανικών αποβλήτων φτάνουν απο άλλες βιομηχανικές περιοχές στην Ερμιονίδα.Εδώ θα πρέπει να μας διευκρινήσετε τι συμβαίνει ?

Γιατί  μιας και το σηκώσατε πρέπει οοωσδή ποτε κάτι  ξέρετε διαφορετικά μην παιζετε με το Ελληνικό λεξιλόγιο .

Διαφορετικά πέστε μας τι συμφέροντα κρύβονται και ποιός έχει συμφέροντα.

Και επίσης θέλω να σας διευκρινίσω όταν δώσαμε φακέλους σε όλα τα κόμματα στις:20Μαρτίου2012 προς αποφυγήν παρεξηγήσεως εμείς δεν αναφέραμε τίποτα γιααγφίξεισ πάρανομων φορτίων.Εκτός και εάν δώσαται εσείς γιατί η επερώτησηςπου αναρτήσατε είναι στίς:13-7-12.
Περιμένουμε απάντηση
Σταύρος .Α.Γεωργίου/Φούρνοι