eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΑΛΕΙ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''
 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΑΣΩΝ

Mε ειδική ανακοίνωση που υπογράφει ο Γιάννης Μανιάτης με την ιδιότητα του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ, καλείται ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς, να μην προχωρήσει στην ένταξη της Ειδικής Γραμματείας Δασών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά να παραμείνει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ),  όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


"Παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν κατά τις συναντήσεις της διακομματικής Επιτροπής και χωρίς πλήρη ενημέρωση του Πρωθυπουργού για όλες τις διαστάσεις του θέματος, κάποιοι αποφάσισαν τη μεταφορά της Ειδικής Γραμματείας Δασών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου είχε ενταχθεί το 2009, πίσω πάλι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπακούοντας έτσι στις γνωστές από χρόνια συντεχνιακές αντιλήψεις της ακινησίας και της στασιμότητας.  
Η απόφαση αυτή αποτελεί αναμφισβήτητη οπισθοδρόμηση, τόσο αναφορικά με την ίδια την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και ιδιαίτερα του δασικού Περιβάλλοντος της χώρας, όσο και αναφορικά με τη θεσμική λειτουργία του κράτους. Δεν υπάρχει καμιά χώρα στον κόσμο, όπου τα δάση δεν ανήκουν στο αντίστοιχο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Θα αποτελέσουμε μια ακόμα κακοφωνία  στα προφανή και αυτονόητα της παγκόσμιας κοινότητας;
Πολύ περισσότερο, όταν στα 2,5 περίπου χρόνια που πέρασαν, όλη η κοινωνία (οργανώσεις και κοινωνία πολιτών, δημόσια διοίκηση, Πολιτική ηγεσία, κοινοβούλιο) διαπίστωσε τη σημαντική πρόοδο που έγινε σε λιμνάζοντα για δεκαετίες θέματα, όπως η κατάρτιση και κύρωση δασικών χαρτών, η προώθηση του κτηματολογίου στις δασικές περιοχές, η περιβαλλοντική αδειοδότηση δημοσίων και ιδιωτικών έργων, η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, η λήψη μέτρων προστασίας, κ.α.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να επανεξετάσει την πρόταση που του έχει γίνει και να αρνηθεί να υπογράψει μια απόφαση που θα σημάνει σημαντική περιβαλλοντική, αναπτυξιακή και θεσμική οπισθοδρόμηση".

Ακολουθεί σχετικό link με δημοσίευμα της Real.gr: